Piparignocchit ovat vahva ehdokas joulun uudeksi klassikkojälkiruoaksi! Herkkuun voit hyödyntää myös yli jääneen piparitaikinan. Valmista kekseliäs jälkiruoka paistamalla taikina pannulla sopivina suupaloina.
1 dlkinuskikastiketta tai karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ tlmerisuolahiutaleita
Piparignocchit valmistuvat näin:
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa taikina ensin pitkittäin noin sentin paksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot vielä noin 1½ sentin paloiksi.
Kuumenna rasva pannulla ja paista taikinapalat nopeasti välillä varovasti käännellen. Ne saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.
Tarjoa lämpiminä karpaloiden, jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Viimeistele suolahiutaleilla.
Vinkki!
Paista piparkakkutaikinapalat nopeasti pannulla niin, että ne ovat päältä rapeita ja sisältä vielä pehmeitä. Voit valmistaa jälkiruoan myös itse tehdystä piparkakkutaikinasta.