Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Trendikäs katuruoka

Pinsa – joko olet kokannut roomalaista hittipizzaa?

26 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 26 h 10 min

Pinsa on kuin kuohkean rapeapohjainen pizzapiirakka. Pinsapohjan valmistus onnistuu myös kotona pizzataikinan tapaan. Täytteeksi sopii reilu määrä kasviksia.

1.10.2025

Pinsa Romana on Roomasta kotoisin oleva pizzan ja focaccian välimuoto, jonka pohja on kevyt, ilmava ja rapea. Kuohkean pohjan salaisuus piilee jauhoissa, vehnäjauhojen lisäksi taikinaan tulee perinteisesti myös riisi- ja soijajauhoja. Pinsan pohja muotoillaan käsin rennosti soikeaksi. Rapeutta lisää se, että pohja esipaistetaan ennen täytteiden lisäämistä ja täytteiden kanssa sitä paistetaan viitisen minuuttia. Toinen vaihtoehto on paistaa pohja ilman täytteitä kokonaan kypsäksi ja täyttää vasta paiston jälkeen.

Reseptin ainekset
2–4 pinsaa
Pohja
500 g (8 dl)
pizzajauhoja (00)
50 g (1 dl)
riisijauhoja (+ hieman lisää taikinan työstämiseen)
40 g (1 dl)
soija- tai spelttijauhoja
4½ dl
kylmää vettä
1 tl
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Täytteet
1
pieni kesäkurpitsa
1
munakoiso
2 rkl
oliiviöljyä
250 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 palloa (à 125 g)
mozzarellajuustoa
2 dl
pizzakastiketta
1 dl
oliiveja
1 dl
kapriksia
1 rku
basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria

Pinsa – ohje:

  1. Mittaa jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi koneen käydessä muutamassa erässä. Lisää lopuksi suola ja öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa 1 vrk (24 tuntia).
  3. Kumoa taikina riisijauhoilla jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen-neljään osaan. Työstä taikinapalat pallomaisiksi taikina lastan avulla sivuilta päälle keskelle käännellen. Nosta taikinapallot lastan avulla leivinpaperien päälle. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla tai keittiöpyyhkeellä ja anna kohota pari tuntia, kaksinkertaiseksi.
  4. Valmistele täytteet. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin sopivan pehmeiksi. Halkaise tomaatit ja valuta mozzarellat.
  5. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Jos sinulla on pizzakivi, laita se uuniin uuniritilän päälle kuumenemaan.
  6. Muotoile taikinapallot leivinpaperin päällä sormin painellen ja venyttäen ovaalin muotoisiksi pizzapohjiksi.
  7. Pistele pinsapohjia haarukalla muutaman kerran. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois pohjan ympäriltä ja paista pohja tai pari kerrallaan pizzakiven (tai uunipellin) päällä noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  8. Levitä päälle pizzakastiketta ja kasviksia. Revi pinsan päälle mozzarellaa ja basilikaa ja ripottele suolaa ja pippuria.

Vinkki!

Voit kypsentää pinsapohjat myös pizzauunissa, jossa ne kypsyvät muutamassa minuutissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt