Voiko enää söpömpiä ollakaan? Pinkit sushiburgerit hurmaavat ulkomuodollaan ja herkullisilla täytteillään
maidoton
1 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen
Sen lisäksi, että pinkit sushiburgerit ovat ulkomuodoltaan mitä söpöimpiä, ne vievät myös kielen mennessään! Täytä riisisämpylät sushitäytteillä, kuten esimerkiksi lohella, tonnikalatahnalla tai ravuilla ja viimeistele herkkupalat pinnalle ripoteltavalla furikake-mausteseoksella.

Reseptin ainekset 6 annosta
250 g sushiriisiä
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
2 rklriisiviinietikkaa
1–2 tlpunajuurimehua tai säilykepunajuurten lientä
Täyte
1avokado
3 tlwasabia
150 ggraavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
50 gsushi-inkivääriä
⅓ pkt (110 g)parsakaali-silmusalaattia
Lisäksi
3 tlfurikake-mausteseosta
soijaa tarjoiluun
Pinkit sushiburgerit valmistetaan näin:
- Huuhtele riisi siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää sokeri ja suola etikan joukkoon ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
- Levitä kypsä sushiriisi tasaisesti isoon astiaan. Sekoita riisiviinietikkaa riisin joukkoon. Lisää punajuurimehua sen verran, että saat kauniin pinkin värin riisiin.
- Painele noin 0,5 desiä sushiriisiä kevyesti öljyttyyn pieneen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Tee näin 12 sushikantta.
- Puolita avokado ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Sipaise wasabia sushikannelle ja asettele avokadoa, inkivääriä, lohta ja versoja päälle. Nosta toinen sushikansi päälle ja ripottele pintaan furikake-seosta. Tarjoa soijan kanssa.