Voiko enää söpömpiä ollakaan? Pinkit sushiburgerit hurmaavat ulkomuodollaan ja herkullisilla täytteillään
Maidoton
1 h
Sen lisäksi, että pinkit sushiburgerit ovat ulkomuodoltaan mitä söpöimpiä, ne vievät myös kielen mennessään! Täytä riisisämpylät sushitäytteillä, kuten esimerkiksi lohella, tonnikalatahnalla tai ravuilla ja viimeistele herkkupalat pinnalle ripoteltavalla furikake-mausteseoksella.
1–2 tlpunajuurimehua tai säilykepunajuurten lientä
Täyte
1avokado
3 tlwasabia
150 ggraavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
50 gsushi-inkivääriä
⅓ pkt (110 g)parsakaali-silmusalaattia
Lisäksi
3 tlfurikake-mausteseosta
soijaa tarjoiluun
Pinkit sushiburgerit valmistetaan näin:
Huuhtele riisi siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää sokeri ja suola etikan joukkoon ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
Levitä kypsä sushiriisi tasaisesti isoon astiaan. Sekoita riisiviinietikkaa riisin joukkoon. Lisää punajuurimehua sen verran, että saat kauniin pinkin värin riisiin.
Painele noin 0,5 desiä sushiriisiä kevyesti öljyttyyn pieneen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Tee näin 12 sushikantta.
Puolita avokado ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Sipaise wasabia sushikannelle ja asettele avokadoa, inkivääriä, lohta ja versoja päälle. Nosta toinen sushikansi päälle ja ripottele pintaan furikake-seosta. Tarjoa soijan kanssa.