Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinaatti-fetapiirakka

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Mehevä pinaatti-fetapiirakka on parhaimmillaan haaleana. Voit korvata ainakin puolet pinaatista ryöpätyllä nokkosella. 

12.5.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
125 g
voita
2 rkl
vettä (kylmää)
Täyte
300 g
pinaattia
1 kpl
sipulia (iso)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
tuoretta basilikaa (1/2 ruukkua)
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
2 dl
ruokakermaa
3 kpl
munaa (isoa, tai 4 pientä)
1 tl
suolaa
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria
Pinnalle
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)

Valmista pinaatti-fetapiirakka näin:

Nypi kuivat aineet ja paloiteltu voi käsin muruiksi tai sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Peitä irtopohjavuoan (Ø 28 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Ryöppää pinaatti. Huuhtele se kylmällä vedellä siivilässä ja purista kuivaksi. Silppua pinaattiKuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa. Hienonna basilika. Leikkaa feta kuutioiksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia, laske lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinaatti-fetapiirakan täyte on täysin hyytynyt.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt