Pinaatti-fetapiirakka

1 h 10 min
4.2
2

Pinaatti-fetapiirakka

Mehevä pinaatti-fetapiirakka on parhaimmillaan haaleana. Voit korvata ainakin puolet pinaatista ryöpätyllä nokkosella. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gvoita
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 300 gpinaattia
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa (1/2 ruukkua)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 kplmunaa (isoa, tai 4 pientä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista pinaatti-fetapiirakka näin:

Nypi kuivat aineet ja paloiteltu voi käsin muruiksi tai sekoita ainekset keskenään monitoimikoneessa.

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Peitä irtopohjavuoan (Ø 28 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Ryöppää pinaatti. Huuhtele se kylmällä vedellä siivilässä ja purista kuivaksi. Silppua pinaattiKuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa. Hienonna basilika. Leikkaa feta kuutioiksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia, laske lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinaatti-fetapiirakan täyte on täysin hyytynyt.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä