3,8(5)
Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
Vegaaninen
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h
Pikkelöidyt sipulit saavat pikakylvyn etikkaliemessä, joka pehmentää ja maustaa sipulit hapokkaiksi. Kurkuma, chili ja inkivääri antavat sipuleille sopivasti potkua.
Julkaistu 18.8.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 8 dl
500 gpunasipulia
4 cm:n palainkivääriä
4 cm:n palatuoretta kurkumaa
1chilipalko
Liemi
2½ dlkombucha-juomaa (original)
2½ dlomenasiiderietikkaa (esim. Urtekram)
½ dlsokeria
2 tlsinapinsiemeniä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
2–3rosmariinin oksaa

Pikkelöidyt sipulit valmistetaan näin:

  1. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ja kurkuma viipaleiksi. Halkaise tai viipaloi chili.
  2. Mittaa liemen aineet kulhoon ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Laita sipulit, inkivääri, kurkuma, chili ja rosmariinin oksat purkkiin. Kaada liemi päälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunti. Voit myös siirtää purkin jääkaappiin yön yli. Pikkelöity sipuli säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kommentoi »