Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
8 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
8 h Pikkelöidyt sipulit saavat pikakylvyn etikkaliemessä, joka pehmentää ja maustaa sipulit hapokkaiksi. Kurkuma, chili ja inkivääri antavat sipuleille sopivasti potkua.
VE
GL
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.8.2020

Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
Reseptin ainekset (8 dl)
- 500 gpunasipulia
- 4 cm:n palainkivääriä
- 4 cm:n palatuoretta kurkumaa
- 1chilipalko
Liemi
- 2½ dlkombucha-juomaa (original)
- 2½ dlomenasiiderietikkaa (esim. Urtekram)
- ½ dlsokeria
- 2 tlsinapinsiemeniä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- 2–3rosmariinin oksaa
Pikkelöidyt sipulit valmistetaan näin:
- Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ja kurkuma viipaleiksi. Halkaise tai viipaloi chili.
- Mittaa liemen aineet kulhoon ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
- Laita sipulit, inkivääri, kurkuma, chili ja rosmariinin oksat purkkiin. Kaada liemi päälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunti. Voit myös siirtää purkin jääkaappiin yön yli. Pikkelöity sipuli säilyy jääkaapissa noin viikon.