Maku

Pikkelöidyt sienet

1 h 20 min
GL
MA
MU
4.71
0

Upota sienisaalis mausteliemeen ja nauti vaikka jo tunnin kuluttua! Pikkelöidyt sienet ovat mainio alkupala paahdetun leivän kera.
Tulosta
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gkantarelleja (tai suppilovahveroita)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 5 - 10 kpltimjamin oksaa
  • 1 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Puhdista sienet huolellisesti.

Paista sieniä isolla paistinpannulla ilman öljyä muutaman minuutin ajan. Kun kantarelleista alkaa irrota neste, lisää pannulle suola ja timjami ja jatka paistamista. Kun suurin osa nesteestä on irronnut, lisää pannulle loput aineet ja kiehauta. Pienennä lämpötilaa ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Nosta liedeltä.

Kauho sienet puhtaaseen puolen litran tölkkiin ja kaada päälle liemi.

Anna tekeytyä ainakin tunti ennen tarjoilua. Sienet säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.

MITÄ PIDIT?
4.71