Maku

Pikapizza äkilliseen pizzanhimoon valmistuu ilman taikinan kohotusta

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Pikapizza leivotaan leivinjauheella kohotetusta taikinasta. Täysjyvävehnäjauhot tekevät pohjasta erityisen maukkaan. Vaihtele pizzan täytteitä mielesi mukaan.
KA
MU
3
0
Julkaistu: 14.11.2018


Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 6 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 ½ dlkylmää vettä
  • ½ dlrypsi- tai oliiviöljyä

Kastike

  • ½ putkiloa (à 300 g) tomaattipyreetä
  • 2 rklvettä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tlpizzamaustetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsokeria

Täyte

  • 3 dlmozzarellajuustoraastetta
  • ½ rskirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • ½ dlpestokastiketta
  • ½ rku basilikaa
Tulosta

Pikapizza leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli jauhotetulla alustalla ohueksi pohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sekoita tomaattisoseeseen vesi, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Levitä kastike pizzapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Halkaise tomaatit ja lisää ne pohjalle.
  3. Paista pizzaa 225 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto ruskistunut. Revi mozzarella pizzan päälle. Viimeistele pikapizza pestokastikkeella ja basilikan lehdillä.

Kommentoi »