Pikapizza äkilliseen pizzanhimoon valmistuu ilman taikinan kohotusta
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPikapizza leivotaan leivinjauheella kohotetusta taikinasta. Täysjyvävehnäjauhot tekevät pohjasta erityisen maukkaan. Vaihtele pizzan täytteitä mielesi mukaan.
KA
MU
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.11.2018

Pikapizza äkilliseen pizzanhimoon valmistuu ilman taikinan kohotusta
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 6 dltäysjyvävehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 2 ½ dlkylmää vettä
- ½ dlrypsi- tai oliiviöljyä
Kastike
- ½ putkiloa (à 300 g) tomaattipyreetä
- 2 rklvettä
- 1valkosipulinkynsi
- 2 tlpizzamaustetta
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsokeria
Täyte
- 3 dlmozzarellajuustoraastetta
- ½ rskirsikkatomaatteja
- 1 pkt (125 g) mozzarellaa
- ½ dlpestokastiketta
- ½ rku basilikaa
Pikapizza leivotaan näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli jauhotetulla alustalla ohueksi pohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita tomaattisoseeseen vesi, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Levitä kastike pizzapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Halkaise tomaatit ja lisää ne pohjalle.
- Paista pizzaa 225 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto ruskistunut. Revi mozzarella pizzan päälle. Viimeistele pikapizza pestokastikkeella ja basilikan lehdillä.

Tatti-omenapizza valmistuu helpommin kuin uskotkaan – asettele täytteet rieskan tai perunapohjan päälle, paista ja nauti!
Kotivinkki

Rieskapizza
Maku

Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
Maku

Prosciutto crudo eli kinkkupizza Napolin malliin – lisää osa täytteistä vasta paistamisen jälkeen ja yllätyt
Maku

Kurpitsapizza – syksyn trendikkäin pizza on nyt oranssi
Maku

Perunapohja tekee pizzasta aitoa pikaruokaa – resepti jonka haluat printata jääkaapin oveen
Maku

Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa
Maku

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
Maku