


Pikapizza äkilliseen pizzanhimoon valmistuu ilman taikinan kohotusta
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Pikapizza leivotaan leivinjauheella kohotetusta taikinasta. Täysjyvävehnäjauhot tekevät pohjasta erityisen maukkaan. Vaihtele pizzan täytteitä mielesi mukaan.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
6 dl
täysjyvävehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 ½ dl
kylmää vettä
½ dl
rypsi- tai oliiviöljyä
Kastike
½ putkiloa (à 300 g)
tomaattipyreetä
2 rkl
vettä
1
valkosipulinkynsi
2 tl
pizzamaustetta
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
Täyte
3 dl
mozzarellajuustoraastetta
½ rs
kirsikkatomaatteja
1 pkt (125 g)
mozzarellaa
½ dl
pestokastiketta
½ rku
basilikaa
Pikapizza – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli jauhotetulla alustalla ohueksi pohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita tomaattisoseeseen vesi, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Levitä kastike pizzapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Halkaise tomaatit ja lisää ne pohjalle.
- Paista pizzaa 225 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto ruskistunut. Revi mozzarella pizzan päälle. Viimeistele pikapizza pestokastikkeella ja basilikan lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat