Pikablinit
{
Aktiivinen
Passiivinen
Tammikuu on blinikuu. Kuohkeat ja hennosti happamat blinit tehdään perinteisesti yön yli muhineesta taikinajuuresta ja paistetaan runsaassa voissa rapeiksi. Suunnittelemattomaan blininälkään sopivat soodalla kohotetut pikablinit.
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.9.2013

Pikablinit
Ainekset
- 2 dlkermaviiliä
- 2 dlolutta
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 dltattarijauhoja
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlsoodaa
- 2kananmunaa
- 1 dlsulatettua voita
Yhdistä kermaviili ja olut. Sekoita vehnäjauhot, tattarijauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää ne sitten nesteeseen. Lisää taikinaan kananmunat vatkaten sekä lopuksi sulatettu voi. Paista vohveliraudalla tai voissa lettupannulla. Nauti heti rapeina ja lämpiminä smetanan, hienonnetun sipulin, suolakurkkujen, kylmäsavu- tai graavilohen, kalan mädin, sienisalaatin tai sillin kanssa.
Kotivinkki 1 /2013
Katso myös:
MITÄ PIDIT?
4.2