Kotivinkki

Pikablinit

0
0

Pikablinit

Tammikuu on blinikuu. Kuohkeat ja hennosti happamat blinit tehdään perinteisesti yön yli muhineesta taikinajuuresta ja paistetaan runsaassa voissa rapeiksi. Suunnittelemattomaan blininälkään sopivat soodalla kohotetut pikablinit.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlolutta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsoodaa
  • 2kananmunaa
  • 1 dlsulatettua voita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Yhdistä kermaviili ja olut. Sekoita vehnäjauhot, tattarijauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää ne sitten nesteeseen. Lisää taikinaan kananmunat vatkaten sekä lopuksi sulatettu voi. Paista vohveliraudalla tai voissa lettupannulla. Nauti heti rapeina ja lämpiminä smetanan, hienonnetun sipulin, suolakurkkujen, kylmäsavu- tai graavilohen, kalan mädin, sienisalaatin tai sillin kanssa.

Kotivinkki 1 /2013

Katso myös:

Perunaletut kylmäsavulohella ja kaprisvaahdolla

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä