Kotivinkki

Pikablinit

{
Aktiivinen
Passiivinen
Tammikuu on blinikuu. Kuohkeat ja hennosti happamat blinit tehdään perinteisesti yön yli muhineesta taikinajuuresta ja paistetaan runsaassa voissa rapeiksi. Suunnittelemattomaan blininälkään sopivat soodalla kohotetut pikablinit.
4.2
0


Ainekset

  • 2 dlkermaviiliä
  • 2 dlolutta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsoodaa
  • 2kananmunaa
  • 1 dlsulatettua voita
Tulosta

Yhdistä kermaviili ja olut. Sekoita vehnäjauhot, tattarijauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää ne sitten nesteeseen. Lisää taikinaan kananmunat vatkaten sekä lopuksi sulatettu voi. Paista vohveliraudalla tai voissa lettupannulla. Nauti heti rapeina ja lämpiminä smetanan, hienonnetun sipulin, suolakurkkujen, kylmäsavu- tai graavilohen, kalan mädin, sienisalaatin tai sillin kanssa.

Kotivinkki 1 /2013

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
4.22
Kommentoi »