


Pikablinit
Pikablinit kohotetaan soodalla. Kuohkeat ja hennosti happamat blinit tehdään perinteisesti yön yli muhineesta taikinajuuresta ja paistetaan runsaassa voissa rapeiksi. Nämä blinit sopivat suunnittelemattomaan blininälkään!
Reseptin ainekset
2 dl
kermaviiliä
2 dl
olutta
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
tattarijauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
soodaa
2
kananmunaa
1 dl
sulatettua voita
Pikablinit – ohje:
- Yhdistä kermaviili ja olut.
- Sekoita vehnäjauhot, tattarijauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää ne sitten nesteeseen.
- Lisää taikinaan kananmunat vatkaten sekä lopuksi sulatettu voi.
- Paista vohveliraudalla tai voissa lettupannulla.
- Nauti pikablinit heti rapeina ja lämpiminä smetanan, hienonnetun sipulin, suolakurkkujen, kylmäsavu- tai graavilohen, kalan mädin, sienisalaatin tai sillin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat