Kotivinkki

Piimälimppu

6 h 15 min
3
0

Piimälimppu

Itse tehty piimälimppu maistuu taivaalliselta. Piimälimppu on myös loistava tuliainen ja ruokalahja erityisesti joulun aikaan.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • ½ lpiimää
  • 25 ghiivaa
  • ½ rklsuolaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 rklpomeranssinkuorta
  • ½ rklrouhittua kuminaa tai fenkolia
  • noin 5 dlruisjauhoja
  • noin 7 dlhiivaleipäjauhoja
  • siirappia
  • vettä

Tee näin

6 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota piimään murskattu hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
2. Alusta ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot nesteeseen. Vaivaa taikina tasaisen kiinteäksi. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön liinan alle 5–6 tunniksi.
3. Vaivaa kohoamisen jälkeen taikinasta työtasolla ilmat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna piimälimppujen kohota puoli tuntia liinan alla.
4. Pistele piimälimppuja haarukalla. Paista limppuja 200-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia.
5. Ota leivät uunista ja voitele ne siirappivedellä (siirappia, ²/3 vettä). Paista piimälimppuja vielä 15 minuuttia. Kypsä piimälimppu kumisee, kun sitä kopauttaa.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä