Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piimälimppu

6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min

Itse tehty piimälimppu maistuu taivaalliselta. Piimälimppu on myös loistava tuliainen ja ruokalahja erityisesti joulun aikaan.

27.11.2016
Reseptin ainekset
4 kpl
Piimälimppu
½ l
piimää
25 g
hiivaa
½ rkl
suolaa
1 dl
siirappia
1 rkl
pomeranssinkuorta
½ rkl
rouhittua kuminaa tai fenkolia
noin 5 dl
ruisjauhoja
noin 7 dl
hiivaleipäjauhoja
Voiteluun
siirappia
vettä

Piimälimppu – ohje:

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota piimään murskattu hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
  2. Alusta ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot nesteeseen. Vaivaa taikina tasaisen kiinteäksi. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön liinan alle 5–6 tunniksi.
  3. Vaivaa kohoamisen jälkeen taikinasta työtasolla ilmat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna piimälimppujen kohota puoli tuntia liinan alla.
  4. Pistele piimälimppuja haarukalla. Paista limppuja 200-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Ota leivät uunista ja voitele ne siirappivedellä (siirappia, 2/3 vettä). Paista piimälimppuja vielä 15 minuuttia. Kypsä piimälimppu kumisee, kun sitä kopauttaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt