


Piimälimppu
6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min
Itse tehty piimälimppu maistuu taivaalliselta. Piimälimppu on myös loistava tuliainen ja ruokalahja erityisesti joulun aikaan.
Reseptin ainekset
4 kpl
Piimälimppu
½ l
piimää
25 g
hiivaa
½ rkl
suolaa
1 dl
siirappia
1 rkl
pomeranssinkuorta
½ rkl
rouhittua kuminaa tai fenkolia
noin 5 dl
ruisjauhoja
noin 7 dl
hiivaleipäjauhoja
Voiteluun
siirappia
⅔
vettä
Piimälimppu – ohje:
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota piimään murskattu hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
- Alusta ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot nesteeseen. Vaivaa taikina tasaisen kiinteäksi. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön liinan alle 5–6 tunniksi.
- Vaivaa kohoamisen jälkeen taikinasta työtasolla ilmat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna piimälimppujen kohota puoli tuntia liinan alla.
- Pistele piimälimppuja haarukalla. Paista limppuja 200-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia.
- Ota leivät uunista ja voitele ne siirappivedellä (siirappia, 2/3 vettä). Paista piimälimppuja vielä 15 minuuttia. Kypsä piimälimppu kumisee, kun sitä kopauttaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat