Maku

Pienet vadelmapiiraset

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
MU
0
0
Julkaistu: 11.9.2005


Reseptin ainekset (25 kpl)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 125 gvoita
  • 1/2 dlkuohukermaa

Täyte

  • 3 dlvadelmahilloa
  • 12 dlvadelmia
  • 3/4 dlhillosokeria
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 rklvehnäjauhoja

Koristeeksi

  • 2 dlvadelmia
Tulosta

Sekoita kuivien aineiden kanssa pehmeä rasva. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Leivo taikinasta jauhoisella työpöydällä tanko ja jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi.

Vuoraa voidellut muffinipellin syvennykset taikinalla, parhaiten se käy jauhoisella peukalolla.

Jos käytät silikonista valmistettua muffinivuokaa, ei sitä tarvitse voidella.

Levitä piiraspohjien syvennyksiin noin 1 tl vadelmahilloa. Annostele päälle noin 1/2 dl vadelmia.

Sekoita hillosokerin joukkoon fariinisokeri, pähkinärouhe ja vehnäjauhot. Ripottele seosta marjojen päälle.

Paista pienet vadelmapiiraset 225 asteen lämmössä uunin alaritilätasolla 15–20 minuuttia.

Koristele vadelmapiiraiden pinta ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla. Tarjoa piirakoiden kanssa hunaja-vaniljakastiketta.

•Saat kirpeämmän makuisen täytteen kun käytät 6 dl punaherukoita ja 6 dl vadelmia.

•Voit vaihtaa täytteen rouhitut pähkinät tai mantelit kookoshiutaleisiin.

Kommentoi »