Pienet vadelmapiiraset

50 min
0
0

Pienet vadelmapiiraset

MU
0
0
Teksti Kaarina Roininen
Kuvat Pekka Haraste
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 125 gvoita
  • 1/2 dlkuohukermaa

Täyte

  • 3 dlvadelmahilloa
  • 12 dlvadelmia
  • 3/4 dlhillosokeria
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 rklvehnäjauhoja

Koristeeksi

  • 2 dlvadelmia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita kuivien aineiden kanssa pehmeä rasva. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Leivo taikinasta jauhoisella työpöydällä tanko ja jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi.

Vuoraa voidellut muffinipellin syvennykset taikinalla, parhaiten se käy jauhoisella peukalolla.

Jos käytät silikonista valmistettua muffinivuokaa, ei sitä tarvitse voidella.

Levitä piiraspohjien syvennyksiin noin 1 tl vadelmahilloa. Annostele päälle noin 1/2 dl vadelmia.

Sekoita hillosokerin joukkoon fariinisokeri, pähkinärouhe ja vehnäjauhot. Ripottele seosta marjojen päälle.

Paista pienet vadelmapiiraset 225 asteen lämmössä uunin alaritilätasolla 15–20 minuuttia.

Koristele vadelmapiiraiden pinta ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla. Tarjoa piirakoiden kanssa hunaja-vaniljakastiketta.

•Saat kirpeämmän makuisen täytteen kun käytät 6 dl punaherukoita ja 6 dl vadelmia.

•Voit vaihtaa täytteen rouhitut pähkinät tai mantelit kookoshiutaleisiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä