


Kaikki joulun maut
Oma piirakka jokaiselle! Kinuskilla ja karpaloilla täytetyt piparkakkupiirakat täyttävät tonttujenkin toiveet
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pienet piparkakkupiirakat valmistuvat helposti ja nopeasti valmiista piparitaikinasta. Tarjoa kinuskilla ja karpaloilla täytettyjen piirakoiden kanssa vaniljajäätelöä.
Reseptin ainekset
6–8 kpl
Pohja
500 g
piparkakkutaikinaa (pakaste)
Täyte
1 prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g
karpaloita tai puolukoita
Lisäksi
1–2 rkl
tomusokeria
½ l
vaniljajäätelöä
Pienet piparkakkupiirakat − ohje:
- Sulata piparitaikina paketin ohjeen mukaan. Kauli taikina isoksi levyksi leivinpaperin päälle. Ota levystä halkaisijaltaan noin 14 cm:n ympyröitä. Käytä muottina esimerkiksi murokulhoa tai muuta sopivan kokoista astiaa.
- Levitä karamellisoitu ja kondensoitu maito piirakkapohjien päälle, jätä reunoille pari senttiä tilaa.
- Ripottele marjat päälle.
- Taita reunat täytteen päälle ja nosta piirakat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista piirakoita 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Anna piirakoiden vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
- Siivilöi tomusokeria piirakoiden pinnalle. Tarjoa piirakat vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piiraan. Kauli piparitaikina yhdeksi pyöreäksi levyksi ja täytä kuten ohjeessa. Ison piirakan paistoaika on noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat