Maku

Pienet mustikkakakut

0
0

Tässä pikahelpotus kakunnälkään – nämä pienen pienet mustikkakakut valmistuvat annosvuoissa hetkessä. Lusikoi kuohkeaa kakkua ja pohjalta mehevää mustikkatäytettä!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (8 annosta)

Mustikkatäyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlkanelia

Taikina

  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • tomusokeria (koristeluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa mustikat, vesi, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Lusikoi seos annosvuokien pohjalle.

Valmista taikina. Sekoita kevyesti vatkaamalla sokeri, kananmunat ja kuohukermat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot mukaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina annosvuokiin mustikoiden päälle. Jätä hieman kohoamisvaraa.

Nosta annosvuoat uunipellille ja paista kakkuja 175 asteessa 15-20 minuuttia. Ripottele valmiiden kakkujen päälle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
0