


Pienet keikauspizzat – lado pellille täytteet ja päälle taikina, paista, käännä ja haukkaa!
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Paista hauskat minipizzat pellillä tarte tatinin tyyliin, eli latomalla täytteet alle ja taikinan päälle. Ehkä nurinkurista, mutta sitäkin herkullisempaa! Herkullinen ananashillo kruunaa keikauspizzat.
Reseptin ainekset
10–12 kpl
1 pkt (500 g)
lehtitaikinalevyjä (pakaste)
noin 100 g
kirsikkatomaatteja
1
(suippo)paprika
2–3
kevätsipulia
½ dl
oliiviöljyä
200 g
ilmakuivattua kinkkua tai savukalkkunaa
1 ps (150 g)
pizzajuustoraastetta
1 dl
pizza- tai tomaattikastiketta
Pienet keikauspizzat – ohje:
- Levitä taikinalevyt sulamaan kahdelle leivinpaperoidulle pellille15 minuutiksi.
- Valmistele täytteet taikinalevyjen sulaessa. Halkaise tai viipaloi tomaatit. Leikkaa paprika renkaiksi. Hienonna kevätsipuli.
- Leikkaa takinalevyt kahtia ja siirrä hetkeksi sivuun leivinpaperien päältä.
- Valele leivinpaperin pinnalle tilkka öljyä niihin kohtiin, joihin kokoat pizzat. Kasaa leivinpaperille pieneksi keoksi tomaattia, paprikaa, kevätsipulia, kinkkua ja juustoraastetta. Lisää jokaisen keon päälle teelusikallinen pizza- tai tomaattikastiketta.
- Aseta taikinalevy kunkin keon päälle. Paina taikina tiiviisti täytteiden päälle. Painele reunat haarukalla tai nipistele sormin leivinpaperia vasten.
- Paista pizzoja 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin värin.
- Käännä pizzat lastalla. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai ananashillon kanssa (katso ohje alempaa).
Vinkki!
Saat reseptistä vegaanisen, kun käytät vegaanista leikkelettä ja kasvipohjaista juustoa.
Ananashillo
- Leikkaa yhden kokonaisen ananaksen päädyt ja kuoret pois. Halkaise ja lohko ananas, poista paloista kova keskusta. Hienonna lohkot teholeikkurissa tai -sekoittimessa.
- Laita ananassose ja 2 rkl sitruunanmehua kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää 3 dl hillosokeria ja keitä noin 15 minuuttia.
- Jäähdytä hillo ja säilytä jääkaapissa. Ananashillo säilyy hyvänä noin kuukauden.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat