Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pienet joulutortut

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pienet joulutortut leivotaan kanelilla maustetusta rahka-voitaikinasta, joka on lehtitaikinaa mureampi ja vähärasvaisempi. Kaunis muoto ja tuunattu luumuhillo tekevät joulutortusta kiinnostavan ja superherkullisen.

9.12.2014
Reseptin ainekset
25 kpl
Rahkavoitaikina
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tomusokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa (jauhettua)
200 g
voita
250 g
maitorahkaa
Luumu-karpalotäyte
300 g
marmeladia (luumu)
100 g
karpaloita (hienoksi silputtuna)
50 g
tummaa suklaata (hienoksi rouhittuna)
1 rkl
rommia (tai madeiraa tai viskiä)
Voiteluun
1
kananmuna
Koristeluun
50 g
mantelilastuja
1 rkl
tomusokeria

Pienet joulutortut – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
  2. Nypi joukkoon voi, murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  3. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  4. Valmista täyte. Yhdistä luumuhilloon silputut karpalot, rouhittu suklaa ja alkoholi. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin.
  5. Ota puolet taikinasta huoneenlämpöön. Jätä loput jääkaappiin odottamaan.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi (noin 3 mm) ja suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota taikinasta neliöitä (8 cm x 8 cm) taikinapyörällä tai veitsellä.
  7. Voitele taikinaneliöt vatkatulla munalla. Leikkaa taikinalevyn vastakkaisiin kulmiin viillot. Nosta taikinalevyn keskelle nokare luumutäytettä.
  8. Nosta taikinan reunat hillon yli ristiin, sinetiksi. Paina ne tiiviisti kiinni taikinaan, jotta kuvio ei aukea paistamisen aikana. Kauli ja täytä loput taikinasta samalla tavalla.
  9. Voitele joulutorttujen reunat vatkatulla munalla. Ripottele päälle hieman mantelilastuja.
  10. 10
    Paista tortut 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia, koosta riippuen.
  11. 11
    Anna joulutorttujen jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt