4(3)
Pienet joulutortut
kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Pienet joulutortut leivotaan kanelilla maustetusta rahka-voitaikinasta, joka on lehtitaikinaa mureampi ja vähärasvaisempi. Kaunis muoto ja tuunattu luumuhillo tekevät joulutortusta kiinnostavan ja superherkullisen.
Julkaistu 9.12.2014
Maku
Reseptin ainekset 25 kpl
Rahka-voitaikina
4 ½ dlvehnäjauhoja
½ dltomusokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
½ tlkardemummaa (jauhettua)
200 gvoita
250 gmaitorahkaa
Luumu-karpalotäyte
300 gmarmeladia (luumu)
100 gkarpaloita (hienoksi silputtuna)
50 gtummaa suklaata (hienoksi rouhittuna)
1 rklrommia (tai madeiraa tai viskiä)
Voiteluun
1kananmuna
Koristeluun
50 gmantelilastuja
1 rkltomusokeria

Pienet joulutortut – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
  2. Nypi joukkoon voi, murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  3. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  4. Valmista täyte. Yhdistä luumuhilloon silputut karpalot, rouhittu suklaa ja alkoholi. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin.
  5. Ota puolet taikinasta huoneenlämpöön. Jätä loput jääkaappiin odottamaan.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi (noin 3 mm) ja suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota taikinasta neliöitä (8 cm x 8 cm) taikinapyörällä tai veitsellä.
  7. Voitele taikinaneliöt vatkatulla munalla. Leikkaa taikinalevyn vastakkaisiin kulmiin viillot. Nosta taikinalevyn keskelle nokare luumutäytettä.
  8. Nosta taikinan reunat hillon yli ristiin, sinetiksi. Paina ne tiiviisti kiinni taikinaan, jotta kuvio ei aukea paistamisen aikana. Kauli ja täytä loput taikinasta samalla tavalla.
  9. Voitele joulutorttujen reunat vatkatulla munalla. Ripottele päälle hieman mantelilastuja.
  10. Paista tortut 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia, koosta riippuen.
  11. Anna joulutorttujen jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
5 kommenttia