Pienet joulutortut
kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Pienet joulutortut leivotaan kanelilla maustetusta rahka-voitaikinasta, joka on lehtitaikinaa mureampi ja vähärasvaisempi. Kaunis muoto ja tuunattu luumuhillo tekevät joulutortusta kiinnostavan ja superherkullisen.

Reseptin ainekset 25 kpl
Rahka-voitaikina
4 ½ dlvehnäjauhoja
½ dltomusokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
½ tlkardemummaa (jauhettua)
200 gvoita
250 gmaitorahkaa
Luumu-karpalotäyte
300 gmarmeladia (luumu)
100 gkarpaloita (hienoksi silputtuna)
50 gtummaa suklaata (hienoksi rouhittuna)
1 rklrommia (tai madeiraa tai viskiä)
Voiteluun
1kananmuna
Koristeluun
50 gmantelilastuja
1 rkltomusokeria
Pienet joulutortut – ohje:
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
- Nypi joukkoon voi, murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
- Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Valmista täyte. Yhdistä luumuhilloon silputut karpalot, rouhittu suklaa ja alkoholi. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin.
- Ota puolet taikinasta huoneenlämpöön. Jätä loput jääkaappiin odottamaan.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi (noin 3 mm) ja suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota taikinasta neliöitä (8 cm x 8 cm) taikinapyörällä tai veitsellä.
- Voitele taikinaneliöt vatkatulla munalla. Leikkaa taikinalevyn vastakkaisiin kulmiin viillot. Nosta taikinalevyn keskelle nokare luumutäytettä.
- Nosta taikinan reunat hillon yli ristiin, sinetiksi. Paina ne tiiviisti kiinni taikinaan, jotta kuvio ei aukea paistamisen aikana. Kauli ja täytä loput taikinasta samalla tavalla.
- Voitele joulutorttujen reunat vatkatulla munalla. Ripottele päälle hieman mantelilastuja.
- Paista tortut 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia, koosta riippuen.
- Anna joulutorttujen jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.