Pienet joulutortut
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Pienet joulutortut leivotaan kanelilla maustetusta rahka-voitaikinasta, joka on lehtitaikinaa mureampi ja vähärasvaisempi. Kaunis muoto ja tuunattu luumuhillo tekevät joulutortusta kiinnostavan ja superherkullisen.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.12.2014

Pienet joulutortut
Reseptin ainekset (25 kpl)
Rahka-voitaikina
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ dltomusokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
- ½ tlkardemummaa (jauhettua)
- 200 gvoita
- 250 gmaitorahkaa
Luumu-karpalotäyte
- 300 gmarmeladia (luumu)
- 100 gkarpaloita (hienoksi silputtuna)
- 50 gtummaa suklaata (hienoksi rouhittuna)
- 1 rklrommia (tai madeiraa tai viskiä)
Voiteluun
- 1kananmuna
Koristeluun
- 50 gmantelilastuja
- 1 rkltomusokeria
Pienet joulutortut leivotaan näin:
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
- Nypi joukkoon voi, murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
- Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Valmista täyte. Yhdistä luumuhilloon silputut karpalot, rouhittu suklaa ja alkoholi. Siirrä tarvittaessa jääkaappiin.
- Ota puolet taikinasta huoneenlämpöön. Jätä loput jääkaappiin odottamaan.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi (noin 3 mm) ja suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota taikinasta neliöitä (8 cm x 8 cm) taikinapyörällä tai veitsellä.
- Voitele taikinaneliöt vatkatulla munalla. Leikkaa taikinalevyn vastakkaisiin kulmiin viillot. Nosta taikinalevyn keskelle nokare luumutäytettä.
- Nosta taikinan reunat hillon yli ristiin, sinetiksi. Paina ne tiiviisti kiinni taikinaan, jotta kuvio ei aukea paistamisen aikana. Kauli ja täytä loput taikinasta samalla tavalla.
- Voitele joulutorttujen reunat vatkatulla munalla. Ripottele päälle hieman mantelilastuja.
- Paista tortut 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia, koosta riippuen.
- Anna joulutorttujen jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.