Maku

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Pide on turkkilainen pizzan ja piirakan välimuoto. Soikean muotoinen piirakka täytetään mehevällä juustoseoksella ja muilla höysteillä. Testaa herkullista feta-pinaattitäytettä ja takuuvarmaa salamitäytettä.
0
0
Julkaistu: 20.10.2020


Ainekset (4 kpl)

Taikina

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 1½ dlvettä
  • 40 gvoita

Juustoseos

  • 250 gbuffalomozzarellaa
  • 100 gvuohenjuustoa
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa

Feta-pinaattitäyte

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 100 gtuoretta pinaattia
  • 50 gfetajuustoa

Salamitäyte

  • 8–10salamiviipaletta
  • 1uuden sadon sipuli varsineen

Voitelu

  • 2 rkloliiviöljyä
Tulosta

Pide-piiraat valmistetaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kädenlämpöinen vesi erissä alustaen. Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota 30 minuuttia.
  2. Valmista juustotäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  3. Valmista feta-pinaattitäyte. Kuumenna öljy pannulla ja paista pinaattia siinä hetki, kunnes se pehmenee. Murenna fetajuusto lautaselle.
  4. Varaa salamit. Viipaloi sipuli varsineen.
  5. Jaa taikina 4 osaan. Kauli palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa juustotäyte taikinoiden keskelle, mutta jätä reunoille tyhjää sentin verran. Ripottele kahdelle piiraista pinaattia ja fetajuustoa ja asettele lopuille kahdelle piiraalle salamisiivuja ja sipulia. Taita reunat kiertäen yhteen päädyistä niin, että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle.
  6. Voitele piirakoiden reunat öljyllä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »