Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Pide on turkkilainen pizzan ja piirakan välimuoto. Soikean muotoinen piirakka täytetään mehevällä juustoseoksella ja muilla höysteillä. Testaa herkullista feta-pinaattitäytettä ja takuuvarmaa salamitäytettä.

20.10.2020
Reseptin ainekset
4 kpl
Taikina
5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
1½ dl
vettä
40 g
voita
Juustoseos
250 g
buffalomozzarellaa
100 g
vuohenjuustoa
2
munaa
½ tl
suolaa
Feta-pinaattitäyte
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
tuoretta pinaattia
50 g
fetajuustoa
Salamitäyte
8–10
salamiviipaletta
1
uuden sadon sipuli varsineen
Voitelu
2 rkl
oliiviöljyä

Pide-piiraat valmistetaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kädenlämpöinen vesi erissä alustaen. Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota 30 minuuttia.
  2. Valmista juustotäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  3. Valmista feta-pinaattitäyte. Kuumenna öljy pannulla ja paista pinaattia siinä hetki, kunnes se pehmenee. Murenna fetajuusto lautaselle.
  4. Varaa salamit. Viipaloi sipuli varsineen.
  5. Jaa taikina 4 osaan. Kauli palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa juustotäyte taikinoiden keskelle, mutta jätä reunoille tyhjää sentin verran. Ripottele kahdelle piiraista pinaattia ja fetajuustoa ja asettele lopuille kahdelle piiraalle salamisiivuja ja sipulia. Taita reunat kiertäen yhteen päädyistä niin, että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle.
  6. Voitele piirakoiden reunat öljyllä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt