
Risotto:
Kiehauta viini kattilassa ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa.
Lisää pannulle 2 rkl voita ja anna sulaa
Lisää sitten risottoriisi ja sipuli ja kuullota hetki.
Lisää ½ kanaliemestä ja anna poreilla miedolla lämmöllä.
Kunnes kaikki neste on imeytynyt, niin lisää loput liemestä.
Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.
Ruskista sienet eri pannulla ja lisää risoton joukkoon (jos käytät kuivattuja sieniä, niin voit lisätä ne risoton joukkoon siinä vaiheessa kun lisäät loput kanaliemestä.)
Lisää sitten loput 2 rkl voita ja parmesaani ja anna sulaa sekaan.
Tarjoa heti.
Peura:
Leikkaa peura 8 osaan. Suolaa ja pippuroi huolella molemmin puolin.
Lämmitä valaurautapannu kuumaksi.
Lisää pannulle öljyä ja peuran fileet.
Paista molemmin puolin n. 2 min.
Lisää voi nokareina ja valele lihoille.
Nosta lihat vetäytymään siksi aikaa kun teet kastikkeet. Älä heitä paistorasvoja pois.
Kaada pannulle valkoviini ja etikka ja anna kaavi kaikki maut sen avulla pannunpohjasta.
Lisää hunaja ja puolukkahillo. Anna kiehahtaa ja sekoita.
Valele liemi lihojen päälle ja tarjoa risoton kanssa.