4,2(6)
Peuran ulkofileenoisetit & suppilovahverorisotto
Murean peuran ulkofileen, metsäisen risoton ja makean puolukan yhdistelmä on todellista fiilistelyä. Paras riistaruoka jos minulta kysytään!
Julkaistu 21.10.2014
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
1 kgpeuran ulkofileetä
1 rklsormisuolaa
1 tlvalkopippuria
2 rklöljyä paistamiseen
2 rklvoita
Kastike
2 dlvalkoviiniä
1 rklpunaviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 rklpuolukkahilloa
Risotto
1 kplsipuli silputtuna
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
7 dlkanalientä
200 gsuppilovahveroita
4 rklvoita
3 rklparmesaanijuustoa hienoksi raastettuna

Risotto:

Kiehauta viini kattilassa ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa.

Lisää pannulle 2 rkl voita ja anna sulaa

Lisää sitten risottoriisi ja sipuli ja kuullota hetki.

Lisää ½ kanaliemestä ja anna poreilla miedolla lämmöllä.

Kunnes kaikki neste on imeytynyt, niin lisää loput liemestä.

Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.

Ruskista sienet eri pannulla ja lisää risoton joukkoon (jos käytät kuivattuja sieniä, niin voit lisätä ne risoton joukkoon siinä vaiheessa kun lisäät loput kanaliemestä.)

Lisää sitten loput 2 rkl voita ja parmesaani ja anna sulaa sekaan.

Tarjoa heti.

Peura:

Leikkaa peura 8 osaan. Suolaa ja pippuroi huolella molemmin puolin.

Lämmitä valaurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle öljyä ja peuran fileet.

Paista molemmin puolin n. 2 min. 

Lisää voi nokareina ja valele lihoille.

Nosta lihat vetäytymään siksi aikaa kun teet kastikkeet. Älä heitä paistorasvoja pois.

Kaada pannulle valkoviini ja etikka ja anna kaavi kaikki maut sen avulla pannunpohjasta.

Lisää hunaja ja puolukkahillo. Anna kiehahtaa ja sekoita.

Valele liemi lihojen päälle ja tarjoa risoton kanssa.

Kommentoi »