Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peuran ulkofileenoisetit & suppilovahverorisotto

Murean peuran ulkofileen, metsäisen risoton ja makean puolukan yhdistelmä on todellista fiilistelyä. Paras riistaruoka jos minulta kysytään!

21.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
peuran ulkofileetä
1 rkl
sormisuolaa
1 tl
valkopippuria
2 rkl
öljyä paistamiseen
2 rkl
voita
Kastike
2 dl
valkoviiniä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
puolukkahilloa
Risotto
1 kpl
sipuli silputtuna
3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
7 dl
kanalientä
200 g
suppilovahveroita
4 rkl
voita
3 rkl
parmesaanijuustoa hienoksi raastettuna

Risotto:

Kiehauta viini kattilassa ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa.

Lisää pannulle 2 rkl voita ja anna sulaa

Lisää sitten risottoriisi ja sipuli ja kuullota hetki.

Lisää ½ kanaliemestä ja anna poreilla miedolla lämmöllä.

Kunnes kaikki neste on imeytynyt, niin lisää loput liemestä.

Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.

Ruskista sienet eri pannulla ja lisää risoton joukkoon (jos käytät kuivattuja sieniä, niin voit lisätä ne risoton joukkoon siinä vaiheessa kun lisäät loput kanaliemestä.)

Lisää sitten loput 2 rkl voita ja parmesaani ja anna sulaa sekaan.

Tarjoa heti.

Peura:

Leikkaa peura 8 osaan. Suolaa ja pippuroi huolella molemmin puolin.

Lämmitä valaurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle öljyä ja peuran fileet.

Paista molemmin puolin n. 2 min. 

Lisää voi nokareina ja valele lihoille.

Nosta lihat vetäytymään siksi aikaa kun teet kastikkeet. Älä heitä paistorasvoja pois.

Kaada pannulle valkoviini ja etikka ja anna kaavi kaikki maut sen avulla pannunpohjasta.

Lisää hunaja ja puolukkahillo. Anna kiehahtaa ja sekoita.

Valele liemi lihojen päälle ja tarjoa risoton kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt