


Pestoinen peruna-kesäkurpitsasalaatti
30 min
Vihreällä ryyditetty perunasalaatti maistuu parhaalta uusista perunoista, mutta saa myös parhaat päivät nähneensä perunat maistumaan. Tämä perunasalaatti sopii oivasti grilliruoan tai vaikkapa paistetun tofun lisäkkeeksi.
Reseptin ainekset
2 annosta
4
perunaa, keitetty kuorineen, keitinvesi suolaton (tai enemmän pieniä)
1 rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
kesäkurpitsa
1/2
punainen chili (ilman siemeniä)
Pestokastike
3 rkl
pestoa
1/2
appelsiini (mehu ja 1 rkl kuoriraastetta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
- Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä hieman. Kuori tarvittaessa ja lohko perunat kuutioiksi.
- Paista ruokalusikallisessa oliiviöljyä silputtu valkosipuli ja chili sekä paloiteltu kesäkurpitsa kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
- Sekoita koko salaatin vetoisessa kulhossa yhteen pesto, appelsiinista puristettu mehu, kuoriraaste, suola ja pippuri. Lisää kesäkurpitsa, perunat ja silputtu rucola. Sekoita ja tarjoile haaleanlämpöisenä.
Vinkki!
Katso myös suosituin perunasalaatin ohjeemme. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat