Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Pesto on parasta itse tehtynä! Kurkkaa resepti ja surauta basilikasta, siemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen pestokastike, joka sopii keittoihin, pastoihin, salaatteihin, lihojen ja kalojen maustajaksi tai vaikka leivän päälle.
GL
KA
SO
4.3
Kuvat
Julkaistu 17.3.2019

Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi
Reseptin ainekset (1 annos)
Pesto
- tuoretta basilikaa (ruukullinen)
- ½ kplvalkosipulinkynsi
- ½ dlauringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä
- ½ dlraastettua parmesaania
- 3/4 dlneitsytoliiviöljyä
- 2 rklsitruunanmehua
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Pesto valmistuu näin:
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä.
- Laita kaikki aineksen korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sopivan karkeaksi pestoksi. Voit tehdä peston myös morttelissa.
- Anna makujen tekeytyä noin 15 min ja tarkista maku. Lisää pestoon tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Lehtikaalipesto
Maku

Pestopasta
Maku

Pinaattipestopasta
Maku

Rucolapasta
Maku

Mansikka-pekonipasta – makeansuolainen herkku, joka lumoaa helppoudellaan
Kotivinkki

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki