


Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi
15 min
Pesto on parasta itse tehtynä! Kurkkaa resepti ja surauta basilikasta, siemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen pestokastike, joka sopii keittoihin, pastoihin, salaatteihin, lihojen ja kalojen maustajaksi tai vaikka leivän päälle.
Reseptin ainekset
1 annos
Pesto
tuoretta basilikaa (ruukullinen)
½ kpl
valkosipulinkynsi
½ dl
auringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä
½ dl
raastettua parmesaania
3/4 dl
neitsytoliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Pesto valmistuu näin:
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä.
- Laita kaikki aineksen korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sopivan karkeaksi pestoksi. Voit tehdä peston myös morttelissa.
- Anna makujen tekeytyä noin 15 min ja tarkista maku. Lisää pestoon tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat