Maku

Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Pesto on parasta itse tehtynä! Kurkkaa resepti ja surauta basilikasta, siemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen pestokastike, joka sopii keittoihin, pastoihin, salaatteihin, lihojen ja kalojen maustajaksi tai vaikka leivän päälle.
GL
KA
SO
4.3
1


Reseptin ainekset (1 annos)

Pesto

  • tuoretta basilikaa (ruukullinen)
  • ½ kplvalkosipulinkynsi
  • ½ dlauringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä
  • ½ dlraastettua parmesaania
  • 3/4 dlneitsytoliiviöljyä
  • 2 rklsitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Pesto valmistuu näin:

  1. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä.
  2. Laita kaikki aineksen korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sopivan karkeaksi pestoksi. Voit tehdä peston myös morttelissa.
  3. Anna makujen tekeytyä noin 15 min ja tarkista maku. Lisää pestoon tarvittaessa suolaa tai pippuria.
1 kommentti