Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perunavelli – neljän raaka-aineen ikiklassikko

30 min

Perunavelli on klassikko, jota ei kannata unohtaa. Nauti perunavelli sellaisenaan tai tuunaa ruokaisammaksi helpoilla lisukkeilla. Suolainen sienisalaattisilmä lehtipersiljan kera nostaa perunavellin uusiin sfääreihin!

22.3.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Perunavelli
1 kg
perunoita (jauhoinen lajike, punainen pussi)
1 l
maitoa
1 tl
suolaa
25 g
voita

Perunavelli – ohje:

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne vedessä kypsiksi.
  2. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta ne sähkövatkaimella.
  3. Lisää soseen joukkoon kuumennettua maitoa pikkuhiljaa, kunnes koostumus on vellimäinen oman makusi mukaan.
  4. Lisää suolaa ja voita maun mukaan.
  5. Sekoita ja anna vellin kiehahtaa varovasti, varo pohjaan palamista.
  6. Tarjoa perunavelli halutessasi sienisalaattisilmän ja lehtipersiljan kanssa.

Valmista perunavellin lisukkeeksi halutessasi sienisalaatti: Ota ½ l suolasieniä (esim. suolarouskuja), liota niistä ylimääräinen suola ja purista liika vesi pois. Hienonna sienet ja 1 punasipuli ja sekoita ne keskenään. Lisää suolasienisilmä perunavelliannokseen ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt