Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Perunavelli – neljän raaka-aineen ikiklassikko
30 min
Perunavelli on klassikko, jota ei kannata unohtaa. Nauti perunavelli sellaisenaan tai tuunaa ruokaisammaksi helpoilla lisukkeilla. Suolainen sienisalaattisilmä lehtipersiljan kera nostaa perunavellin uusiin sfääreihin!
Reseptin ainekset
6 annosta
Perunavelli
1 kg
perunoita (jauhoinen lajike, punainen pussi)
1 l
maitoa
1 tl
suolaa
25 g
voita
Perunavelli – ohje:
- Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne vedessä kypsiksi.
- Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta ne sähkövatkaimella.
- Lisää soseen joukkoon kuumennettua maitoa pikkuhiljaa, kunnes koostumus on vellimäinen oman makusi mukaan.
- Lisää suolaa ja voita maun mukaan.
- Sekoita ja anna vellin kiehahtaa varovasti, varo pohjaan palamista.
- Tarjoa perunavelli halutessasi sienisalaattisilmän ja lehtipersiljan kanssa.
Valmista perunavellin lisukkeeksi halutessasi sienisalaatti: Ota ½ l suolasieniä (esim. suolarouskuja), liota niistä ylimääräinen suola ja purista liika vesi pois. Hienonna sienet ja 1 punasipuli ja sekoita ne keskenään. Lisää suolasienisilmä perunavelliannokseen ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat