Perunavelli – neljän raaka-aineen ikiklassikko
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Perunavelli on klassikko, jota ei kannata unohtaa. Nauti perunavelli sellaisenaan tai tuunaa ruokaisammaksi helpoilla lisukkeilla. Suolainen sienisalaattisilmä lehtipersiljan kera nostaa perunavellin uusiin sfääreihin!
GL
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.3.2019

Perunavelli – neljän raaka-aineen ikiklassikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
Perunavelli
- 1 kgperunoita (jauhoinen lajike, punainen pussi)
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
- 25 gvoita
Perunavelli valmistuu helposti näin:
- Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne vedessä kypsiksi.
- Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta ne sähkövatkaimella.
- Lisää soseen joukkoon kuumennettua maitoa pikkuhiljaa, kunnes koostumus on vellimäinen oman makusi mukaan.
- Lisää suolaa ja voita maun mukaan.
- Sekoita ja anna vellin kiehahtaa varovasti, varo pohjaan palamista.
- Tarjoa perunavelli halutessasi sienisalaattisilmän ja lehtipersiljan kanssa.
Valmista perunavellin lisukkeeksi halutessasi sienisalaatti: Ota ½ l suolasieniä (esim. suolarouskuja), liota niistä ylimääräinen suola ja purista liika vesi pois. Hienonna sienet ja 1 punasipuli ja sekoita ne keskenään. Lisää suolasienisilmä perunavelliannokseen ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.

Makaronivelli – koe lapsuuden rakkain makumuisto uudelleen
Maku

Muistatko vielä mummon munakastikkeen tai makaronivellin? 10 nostalgista suosikkiruokaa, jotka tuovat lapsuuden mieleen

Hyi ja yök! Nämä 15 ruokaa ovat lukijoidemme mielestä Suomen ällöttävimpiä – löytyykö listalta oma inhokkisi?

Tyrni-tattaripuuro on kiireisten aamujen pelastus – valmistele edellisenä iltana, anna tekeytyä yön yli ja nauti!
Kotivinkki

Puurosämpylät
Maku

Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän
Kotivinkki

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Paras perunamuusi – ruskistettu voi ja hapankorppumurut nostavat muusin uudelle tasolle
Kotivinkki