Maku

Perunavelli – neljän raaka-aineen ikiklassikko

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Perunavelli on klassikko, jota ei kannata unohtaa. Nauti perunavelli sellaisenaan tai tuunaa ruokaisammaksi helpoilla lisukkeilla. Suolainen sienisalaattisilmä lehtipersiljan kera nostaa perunavellin uusiin sfääreihin!
GL
MU
4.4
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (6 annosta)

Perunavelli

  • 1 kgperunoita (jauhoinen lajike, punainen pussi)
  • 1 lmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 25 gvoita
Tulosta

Perunavelli valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne vedessä kypsiksi.
  2. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta ne sähkövatkaimella.
  3. Lisää soseen joukkoon kuumennettua maitoa pikkuhiljaa, kunnes koostumus on vellimäinen oman makusi mukaan.
  4. Lisää suolaa ja voita maun mukaan.
  5. Sekoita ja anna vellin kiehahtaa varovasti, varo pohjaan palamista.
  6. Tarjoa perunavelli halutessasi sienisalaattisilmän ja lehtipersiljan kanssa.

Valmista perunavellin lisukkeeksi halutessasi sienisalaatti: Ota ½ l suolasieniä (esim. suolarouskuja), liota niistä ylimääräinen suola ja purista liika vesi pois. Hienonna sienet ja 1 punasipuli ja sekoita ne keskenään. Lisää suolasienisilmä perunavelliannokseen ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla.

MITÄ PIDIT?
4.4