0(0)
Perunatortilla – klassikkomunakas syntyy pikana valmiista peruna-sipulisekoituksesta
Gluteeniton
Maidoton
20 min
Espanjalaistyylinen perunatortilla on helppo ja maukas arkilounas, joka tehdään tällä kertaa oikaisten. Jos siis pakastimessasi uinuu peruna-sipulisekoitusta, sujauta se tällä kertaa herkulliseen munakkaaseen. Tarjoa raikkaan salaatin kera!
18.4.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
2valkosipulinkynttä
½ dloliiviöljyä
1 pss (500 g)peruna-sipulisekoitusta
5kananmunaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
n. 1 lversosalaattisekoitusta
2 rkloliiviöljyä
2 tlviinietikkaa
ripaus sormisuolaa

Perunatortilla – ohje:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla ja lisää jäinen peruna-sipulisekoitus ja valkosipulit pannulle. Kypsennä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes peruna on juuri ja juuri kypsää.
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja kaada munakasmassa pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä noin 3–4 minuuttia. Käännä munakas esimerkiksi kattilan kantta apuna käyttäen ja kypsennä pari minuuttia myös toiselta puolelta. Siirrä munakas tarjoiluvadille.
  3. Sekoita versojen joukkoon öljy, etikka ja suola, ja levitä salaattia tortillan päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki!

Jos tortillan kääntäminen tuntuu hankalalta, sen voi kypsentää kääntämättä kannella peitettynä. Tällöin se hyytyy ja kypsyy, mutta paistopinta tulee vain yhdelle puolelle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.