Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perunatortilla – klassikkomunakas syntyy pikana valmiista peruna-sipulisekoituksesta

20 min

Espanjalaistyylinen perunatortilla on helppo ja maukas arkilounas, joka tehdään tällä kertaa oikaisten. Jos siis pakastimessasi uinuu peruna-sipulisekoitusta, sujauta se tällä kertaa herkulliseen munakkaaseen. Tarjoa raikkaan salaatin kera!

18.4.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
2
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä
1 pss (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
5
kananmunaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
n. 1 l
versosalaattisekoitusta
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
viinietikkaa
ripaus sormisuolaa

Perunatortilla – ohje:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla ja lisää jäinen peruna-sipulisekoitus ja valkosipulit pannulle. Kypsennä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes peruna on juuri ja juuri kypsää.
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja kaada munakasmassa pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä noin 3–4 minuuttia. Käännä munakas esimerkiksi kattilan kantta apuna käyttäen ja kypsennä pari minuuttia myös toiselta puolelta. Siirrä munakas tarjoiluvadille.
  3. Sekoita versojen joukkoon öljy, etikka ja suola, ja levitä salaattia tortillan päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki!

Jos tortillan kääntäminen tuntuu hankalalta, sen voi kypsentää kääntämättä kannella peitettynä. Tällöin se hyytyy ja kypsyy, mutta paistopinta tulee vain yhdelle puolelle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt