Perunasose-sienivuoka

1 h 15 min
3.8
0

Perunasose-sienivuoka

KA
GL
0
3.8
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 rkloreganoa
  • 2 rklvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 lsuppilovahveroita
  • 1 kplpurjoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 50 gmozzarellajuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 20 minuuttia), valuta vesi pois ja survo soseeksi.

Lisää maito, suola, sokeri, oregano, voi ja muna. Sekoita kuohkeaksi.

Puhdista ja paloittele sienet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sieniä, purjoviipaleita sekä valkosipulia, kunnes sienistä on haihtunut neste.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sieniseos perunasoseen joukkoon. Lisää tarvittaessa hiukan maitoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Levitä seos uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ripottele peruna-sienivuoan ruoan pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.

Tarjoa peruna-sienivuoka raastesalaatin ja puolukkasurvoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä