Perunasalaatti uusista perunoista
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minUusista perunoista valmistettu perunasalaatti vie kielen mennessään.
4
Julkaistu: 16.6.2015

Perunasalaatti uusista perunoista
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1½ kgperunaa (uutta)
- 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
- 2 kplkesäsipulia
- 4 rklkapriksia
Kastike
- 1 kplkeltuainen
- 2 tldijonsinappia
- 2 rklsitruunamehua
- 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1½ dlrypsiöljyä
- suolaa
- 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- villi rucolaa
Pese uudet perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Valmista seuraavaksi perunasalaatin kastike. Aloita valmistamalla majoneesi. Erottele kananmunan keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon dijonsinappi, sitruunamehu, suola ja hienonnettu valkosipuli. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kunnes majoneesin koostumus on oikea. Lisää joukkoon ranskankerma, mausta kastike mustapippurilla. Valuta kaprikset hyvin. Viipaloi uudet sipulit. Halkaise keitetyt uudet perunat neljään osaan. Sekoita perunat, kaprikset, hienonnettu ruohosipuli, sipulit ja kastike varovaisesti kulhossa. Anna perunasalaatin maustua vähintään puolituntia ennen tarjoilua. Tarjoa perunasalaatti rucolan kera.