Maku

Perunasalaatti uusista perunoista

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Uusista perunoista valmistettu perunasalaatti vie kielen mennessään.
4
0


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1½ kgperunaa (uutta)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplkesäsipulia
  • 4 rklkapriksia

Kastike

  • 1 kplkeltuainen
  • 2 tldijonsinappia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1½ dlrypsiöljyä
  • suolaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • villi rucolaa
Tulosta

Pese uudet perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Valmista seuraavaksi perunasalaatin kastike. Aloita valmistamalla majoneesi. Erottele kananmunan keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon dijonsinappi, sitruunamehu, suola ja hienonnettu valkosipuli. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kunnes majoneesin koostumus on oikea. Lisää joukkoon ranskankerma, mausta kastike mustapippurilla. Valuta kaprikset hyvin. Viipaloi uudet sipulit. Halkaise keitetyt uudet perunat neljään osaan. Sekoita perunat, kaprikset, hienonnettu ruohosipuli, sipulit ja kastike varovaisesti kulhossa. Anna perunasalaatin maustua vähintään puolituntia ennen tarjoilua. Tarjoa perunasalaatti rucolan kera.

Kommentoi »