Maku

Perunapohja tekee pizzasta aitoa pikaruokaa – resepti jonka haluat printata jääkaapin oveen

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Ei vaivausta, ei kohotusta, ei kaulimista! Perunapohja, ohuen ohuista perunaviipaleista koottu pizzapohja, valmistuu sukkelasti, kun perhe jo odottaa pöydässä. Kokeile kerran, teet joka viikko!
5
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4–5 annosta)

Perunapohja

  • 3–4perunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 2luumua
  • 1/2 pktsinihomejuustoa
  • 2 dlgoudajuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 pktilmakuivattua kinkkua (80 g)
  • 1/2 rkurucolaa
Tulosta

Perunapohja valmistuu näin:

  1. Pese perunat hyvin tai kuori ne.
  2. Leikkaa perunat mandoliinilla tai veitsellä niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat.
  3. Lado perunaviipaleet vieriviereen, hiukan limittäin uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Ripottele suolaa ja pirskottele öljyä päälle.
  5. Nosta 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
  6. Poista luumuista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Paloittele sinihomejuusto.
  7. Levitä perunapohjalle juustoraaste, luumut ja sinihomejuusto. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  8. Nosta pizza takaisin uuniin vielä 5–10 minuutiksi. Viimeistele pizza kinkkuviipaleilla ja rucolalla.

Vinkki!

Ohje kannattaa laittaa hyvään talteen, sillä perunapohja on todella monikäyttöinen. Sen voi täyttää millä tahansa pizzatäytteillä. Toimituksessa on ihastuttu erityisesti savusärjen, kesäsipulin ja goudajuuston yhdistelmään.

MITÄ PIDIT?
5