Maku

Perunakeitto – täyteläisen juustoinen soppa valmistuu nopeasti perunamuussin jämistä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden nopea perunakeitto on peruja hänen lapsuudenperheestään. Keiton voi ottaa evääksi ruokatermokseen, sillä keitto maistuu hieman haaleanakin. Jatta pakkaa keiton mukaan myös puutarhapalstalle, josta hän ei malta poistua.
GL
KA
0
1
Julkaistu: 27.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlperunamuussia
  • 1 lvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 200 gsulatejuustoa
  • 1 rklcurrya
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1–2 tl suolaa (riippuen juuston suolaisuudesta)

Päälle

  • paahdettuja siemeniä, (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä )
Tulosta

Perunakeitto valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota kasvisliemikuutio joukkoon. Sekoita muussi liemeen (perunamuusin ohjeen löydät täältä). Paloittele juusto ja lisää keittoon mausteiden kanssa. Sekoittele keittoa miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut, noin 10–15 minuuttia.
  2. Tarkasta maku ja lisää tarvittava määrä suolaa. Tarjoile keitto kuumana siementen kera.

Vinkki!

Voit käyttää sulatejuuston sijaan jääkaapin juustojen jämät. Raasta ne ennen keittoon lisäämistä. Jos keittoa jää jäljelle, käytä se perunarieskojen tai -lettujen pohjaksi.

1 kommentti