


Perunakeitto – täyteläisen juustoinen soppa valmistuu nopeasti perunamuusin jämistä
20 min
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden nopea perunakeitto on peruja hänen lapsuudenperheestään. Keiton voi ottaa evääksi ruokatermokseen, sillä keitto maistuu hieman haaleanakin. Jatta pakkaa keiton mukaan myös puutarhapalstalle, josta hän ei malta poistua.
Reseptin ainekset
4 annosta
Perunakeitto
5 dl
perunamuusia
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
200 g
sulatejuustoa
1 rkl
currya
1 tl
jauhettua korianteria
1–2 tl
suolaa (riippuen juuston suolaisuudesta)
Päälle
paahdettuja siemeniä, (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä )
Perunakeitto – ohje:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota kasvisliemikuutio joukkoon. Sekoita muusi liemeen (perunamuusin ohjeen löydät täältä). Paloittele juusto ja lisää keittoon mausteiden kanssa. Sekoittele keittoa miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut, noin 10–15 minuuttia.
- Tarkasta maku ja lisää tarvittava määrä suolaa. Tarjoile perunakeitto kuumana siementen kera.
Vinkki!
Voit käyttää sulatejuuston sijaan jääkaapin juustojen jämät. Raasta ne ennen keittoon lisäämistä. Jos keittoa jää jäljelle, käytä se perunarieskojen tai -lettujen pohjaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat