Maku

Perunakeitto – täyteläisen juustoinen soppa valmistuu nopeasti perunamuusin jämistä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Jatta Heinlahden nopea perunakeitto on peruja hänen lapsuudenperheestään. Keiton voi ottaa evääksi ruokatermokseen, sillä keitto maistuu hieman haaleanakin. Jatta pakkaa keiton mukaan myös puutarhapalstalle, josta hän ei malta poistua.
GL
KA
4.5
1
Julkaistu 27.10.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 5 dlperunamuusia
  • 1 lvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 200 gsulatejuustoa
  • 1 rklcurrya
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1–2 tl suolaa (riippuen juuston suolaisuudesta)

Päälle

  • paahdettuja siemeniä, (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä )
Tulosta

Perunakeitto – ohje:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota kasvisliemikuutio joukkoon. Sekoita muusi liemeen (perunamuusin ohjeen löydät täältä). Paloittele juusto ja lisää keittoon mausteiden kanssa. Sekoittele keittoa miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut, noin 10–15 minuuttia.
  2. Tarkasta maku ja lisää tarvittava määrä suolaa. Tarjoile keitto kuumana siementen kera.

Vinkki!

Voit käyttää sulatejuuston sijaan jääkaapin juustojen jämät. Raasta ne ennen keittoon lisäämistä. Jos keittoa jää jäljelle, käytä se perunarieskojen tai -lettujen pohjaksi.

1 kommentti