Maku

Perunablinit

6 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h
Kokeilisitko vaihteeksi perunablinejä? Peruna tekee blinitaikinasta ruokaisamman ja paksumman. Perunablinit ovat mainio alku- tai pääruoka!
KA
4
2
Julkaistu 23.10.2013


Reseptin ainekset (12 kpl)

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 10 ghiivaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 tlsokeria
  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 300 gperunaa (jauhoisia)
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita (sulatettuna)
  • 3 kplvalkuaista (vaahdotettuna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä
Tulosta

Perunablinit – ohje:

  1. Liuota kylmään maitoon hiiva.
  2. Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä.
  4. Lisää taikinaan perunasose, keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
  5. Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta perunablineistä tulee rapeapintaiset ja sisältä mehevät.
  6. Tarjoa perunablinit esimerkiksi smetanan, hunajan ja suolakurkkusilpun tai puolukoiden ja voisulan kanssa.
2 kommenttia