


Perunablinit
6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min
Perunablinit ovat mainio alku- tai pääruoka ja kivaa vaihtelua perinteisille blineille. Peruna tekee blinitaikinasta ruokaisamman ja paksumman.
Reseptin ainekset
12 kpl
1 dl
kevytmaitoa
10 g
hiivaa
2 dl
kermaviiliä
1 tl
sokeria
1 ½ dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
300 g
perunaa (jauhoisia)
3
keltuaista
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
voita (sulatettuna)
3
valkuaista (vaahdotettuna)
Paistamiseen
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
Perunablinit – ohje:
- Liuota kylmään maitoon hiiva.
- Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä.
- Lisää taikinaan perunasose, keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
- Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta perunablineistä tulee rapeapintaiset ja sisältä mehevät.
- Tarjoa perunablinit esimerkiksi smetanan, hunajan ja suolakurkkusilpun tai puolukoiden ja voisulan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat