Perunablinit
6 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
6 h Kokeilisitko vaihteeksi perunablinejä? Peruna tekee blinitaikinasta ruokaisamman ja paksumman. Perunablinit ovat mainio alku- tai pääruoka!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 23.10.2013

Perunablinit
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 1 dlkevytmaitoa
- 10 ghiivaa
- 2 dlkermaviiliä
- 1 tlsokeria
- 1 1/2 dltattarijauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 300 gperunaa (jauhoisia)
- 3 kplkeltuaista
- 1 1/2 tlsuolaa
- 2 rklvoita (sulatettuna)
- 3 kplvalkuaista (vaahdotettuna)
Paistamiseen
- 2 rklvoita
- 2 rklrypsiöljyä
Perunablinit – ohje:
- Liuota kylmään maitoon hiiva.
- Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä.
- Lisää taikinaan perunasose, keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
- Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta perunablineistä tulee rapeapintaiset ja sisältä mehevät.
- Tarjoa perunablinit esimerkiksi smetanan, hunajan ja suolakurkkusilpun tai puolukoiden ja voisulan kanssa.