Perunablinit

6 h 40 min
3.8
2

Perunablinit

KA
2
3.8
Kokeilisitko vaihteeksi perunablinejä? Peruna tekee blinitaikinasta ruokaisamman ja paksumman. Perunablinit ovat mainio alku- tai pääruoka!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 10 ghiivaa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 tlsokeria
  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 300 gperunaa (jauhoisia)
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita (sulatettuna)
  • 3 kplvalkuaista (vaahdotettuna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

6 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN6 h

Liuota kylmään maitoon hiiva.

Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä.

Lisää taikinaan perunasose, keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.

Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta perunablineistä tulee rapeapintaiset ja sisältä mehevät.

Tarjoa perunablinit esimerkiksi smetanan, hunajan ja suolakurkkusilpun tai puolukoiden ja voisulan kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä