


Vartissa uuniin
Peruna-mascarponepiirakka on paras tapa hyödyntää jämäpotut – täyteläistä ja maistuvaa!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Peruna-mascarponepiirakkaan voi hyvin käyttää edellisenä päivänä keitettyjä perunoita. Ota valmistaikina ajoissa jääkaappiin sulamaan. Kylmät perunat viipaloituvat kauniimmin, ja käyttövalmiista taikinasta piirakka syntyy paistovalmiiksi vartissa.
Reseptin ainekset
12 palaa
1 pkt (600 g)
iso lehtitaikinalevy
7–8
perunaa (kiinteä lajike)
1 prk (250 g)
mascarponea
2 tl
rosmariinia hienonnettuna
½ + ½ tl
suolaa
2 rkl
voita sulatettuna
2 dl
voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. gruyere tai emmental)
Lisäksi
1
muna (voiteluun)
Peruna-mascarponepiirakka − ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan
- Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä piirakan muiden valmistelujen ajan.
- Notkista mascarpone. Hienonna rosmariini. Sekoita rosmariini ja puoli teelusikallista suolaa mascarponen joukkoon.
- Avaa taikinan laskokset ja kauli taikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä taikina pellille leivinpaperi kanssa. Pistele pohjaa haarukalla sieltä täältä.
- Levitä mascarponeseos levylle niin, että reunoista jää kauttaaltaan 2–3 cm tyhjäksi. Leikkaa perunat viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin täytteen päälle. Käännä taikinan tyhjät reunat täytteiden päälle ja nipistele kulmat pystyyn.
- Sulata voi ja sivele perunat voisulalla. Ripottele puoli teelusikallista suolaa ja lopuksi juustoraaste perunoiden päälle.
- Voitele piirakan reunat munalla. Paista 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Voit käyttää myös valmista gluteenitonta voitaikinaa, jota myydään pienempinä levyinä. Levyt voi sulaneena nipistellä yhdeksi isoksi piiraspohjaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat