Peruna-currykeitto – mausteinen keitto saa ruokaisuutta paahdetuista kikherneistä ja chorizomuruista
1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
50 minMausteinen peruna-currykeitto lämmittää ihanasti! Tasaiseksi soseutetusta keitosta saa täyttävän aterian, kun pinnalle lisätään rapeiksi paahdettuja kikherneitä ja chorizopaloja.
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.1.2021

Peruna-currykeitto – mausteinen keitto saa ruokaisuutta paahdetuista kikherneistä ja chorizomuruista
Ainekset (4–6 annosta )
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- öljyä ja voita (kuullottamiseen)
- 1–2 tlcurryjauhetta
- 1 kgjauhoisia perunoita
- 2kasvisliemikuutiota
- 1 lvettä
- 1 dlkermaa
Paahdetut kikherneet
- 4 dlkikherneitä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 rklsoijaa
- 1 tlmakeaa tai tulista savustettua paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 130 gchorizoleikkelettä
Peruna-currykeitto valmistuu näin:
- Valmista ensin kikherneet: Sekoita öljy, soija ja curry. Kaada mausteseos valutettujen kikherneiden päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, sekoita välillä. Jos haluat rapeampia kikherneitä, paista noin 10 minuuttia kauemmin. Mausta suolalla.
- Kuori sipulit ja hienonna.
- Kuullota sipuleita öljyn ja voin seoksessa minuutti. Lisää curry ja jatka kuullottamista toinen minuutti.
- Lisää kuoritut ja 4–6 osaan paloitellut perunat. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista mausteet.
- Laita chorizoviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja pelti päälle. Paahda chorizoja 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Murusta chorizoa keiton päälle ja lisää kikherneitä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0