Peruna-currykeitto – mausteinen keitto saa ruokaisuutta paahdetuista kikherneistä ja chorizomuruista

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Mausteinen peruna-currykeitto lämmittää ihanasti! Tasaiseksi soseutetusta keitosta saa täyttävän aterian, kun pinnalle lisätään rapeiksi paahdettuja kikherneitä ja chorizopaloja.
MU
0
0
Julkaistu: 19.1.2021


Ainekset (4–6 annosta )

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • öljyä ja voita (kuullottamiseen)
  • 1–2 tlcurryjauhetta
  • 1 kgjauhoisia perunoita
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 1 lvettä
  • 1 dlkermaa

Paahdetut kikherneet

  • 4 dlkikherneitä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsoijaa
  • 1 tlmakeaa tai tulista savustettua paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 130 gchorizoleikkelettä
Tulosta

Peruna-currykeitto valmistuu näin:

  1. Valmista ensin kikherneet: Sekoita öljy, soija ja curry. Kaada mausteseos valutettujen kikherneiden päälle.
  2. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, sekoita välillä. Jos haluat rapeampia kikherneitä, paista noin 10 minuuttia kauemmin. Mausta suolalla.
  3. Kuori sipulit ja hienonna.
  4. Kuullota sipuleita öljyn ja voin seoksessa minuutti. Lisää curry ja jatka kuullottamista toinen minuutti.
  5. Lisää kuoritut ja 4–6 osaan paloitellut perunat. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  6. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista mausteet.
  7. Laita chorizoviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja pelti päälle. Paahda chorizoja 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  8. Murusta chorizoa keiton päälle ja lisää kikherneitä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »