Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peruna-currykeitto – mausteinen keitto saa ruokaisuutta paahdetuista kikherneistä ja chorizomuruista

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Mausteinen peruna-currykeitto lämmittää ihanasti! Tasaiseksi soseutetusta keitosta saa täyttävän aterian, kun pinnalle lisätään rapeiksi paahdettuja kikherneitä ja chorizopaloja.

19.1.2021
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
öljyä ja voita (kuullottamiseen)
1–2 tl
curryjauhetta
1 kg
jauhoisia perunoita
2
kasvisliemikuutiota
1 l
vettä
1 dl
kermaa
Paahdetut kikherneet
4 dl
kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
soijaa
1 tl
makeaa tai tulista savustettua paprikajauhetta
½ tl
suolaa
Lisäksi
130 g
chorizoleikkelettä

Peruna-currykeitto valmistuu näin:

  1. Valmista ensin kikherneet: Sekoita öljy, soija ja curry. Kaada mausteseos valutettujen kikherneiden päälle.
  2. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, sekoita välillä. Jos haluat rapeampia kikherneitä, paista noin 10 minuuttia kauemmin. Mausta suolalla.
  3. Kuori sipulit ja hienonna.
  4. Kuullota sipuleita öljyn ja voin seoksessa minuutti. Lisää curry ja jatka kuullottamista toinen minuutti.
  5. Lisää kuoritut ja 4–6 osaan paloitellut perunat. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  6. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista mausteet.
  7. Laita chorizoviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja pelti päälle. Paahda chorizoja 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  8. Murusta chorizoa keiton päälle ja lisää kikherneitä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt