


Peruna-currykeitto – mausteinen keitto saa ruokaisuutta paahdetuista kikherneistä ja chorizomuruista
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Mausteinen peruna-currykeitto lämmittää ihanasti! Tasaiseksi soseutetusta keitosta saa täyttävän aterian, kun pinnalle lisätään rapeiksi paahdettuja kikherneitä ja chorizopaloja.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
öljyä ja voita (kuullottamiseen)
1–2 tl
curryjauhetta
1 kg
jauhoisia perunoita
2
kasvisliemikuutiota
1 l
vettä
1 dl
kermaa
Paahdetut kikherneet
4 dl
kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
soijaa
1 tl
makeaa tai tulista savustettua paprikajauhetta
½ tl
suolaa
Lisäksi
130 g
chorizoleikkelettä
Peruna-currykeitto valmistuu näin:
- Valmista ensin kikherneet: Sekoita öljy, soija ja curry. Kaada mausteseos valutettujen kikherneiden päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, sekoita välillä. Jos haluat rapeampia kikherneitä, paista noin 10 minuuttia kauemmin. Mausta suolalla.
- Kuori sipulit ja hienonna.
- Kuullota sipuleita öljyn ja voin seoksessa minuutti. Lisää curry ja jatka kuullottamista toinen minuutti.
- Lisää kuoritut ja 4–6 osaan paloitellut perunat. Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista mausteet.
- Laita chorizoviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja pelti päälle. Paahda chorizoja 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Murusta chorizoa keiton päälle ja lisää kikherneitä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat