Kotivinkki

Persialainen rakkauskakku lumoaa ensi suupalalta! Mehevä herkku saa ylleen appelsiinisen kuorrutteen

5 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 50 min
Persialainen rakkauskakku kostutetaan appelsiini-ruusuvedellä ja kuorrutetaan appelsiinituorejuustolla. Tyylikäs koristelu syntyy pistaaseista ja kuivatuista ruusunnupuista.
4.4
0
Julkaistu: 17.5.2022


Reseptin ainekset (12)

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 dl mannasuurimoita
  • 2 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
  • ¼ tlsuolaa

Kostutus

  • 1 dlappelsiininmehua
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlruusuvettä

Kuorrutus ja koristelu

  • 200 gappelsiinituorejuustoa
  • 1 dlvispikermaa
  • ⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
  • 1 dlpistaaseja
  • kuivattuja ruusunnuppuja
  • syötävien ruusujen terälehtiä
Tulosta

Persialainen rakkauskakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti ja sekoista tasaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää erissä vaahtoon. Sekoita taikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohja- tai kakkuvuokaan (ø 20–24 cm).
  3. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
  4. Tee kostutusliemi kakun paistuessa. Purista appelsiinista mehu. Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä poreillen 3 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Lisää ruusuvesi ja jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä kakkua hetki vuoassaan.
  6. Pistele kakkua useita kertoja cocktailtikulla ja kaada kostutusliemi lämpimän kakun päälle vuokaan.
  7. Peitä vuoka foliolla ja anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
  8. Ota kakku vuoasta vadille. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja sahrami. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele persialainen rakkauskakku pistaaseilla, kuivatuilla ja tuoreilla syötävillä ruusuilla.
Kommentoi »