Persialainen rakkauskakku lumoaa ensi suupalalta! Mehevä herkku saa ylleen appelsiinisen kuorrutteen
5 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 50 min
Persialainen rakkauskakku kostutetaan appelsiini-ruusuvedellä ja kuorrutetaan appelsiinituorejuustolla. Tyylikäs koristelu syntyy pistaaseista ja kuivatuista ruusunnupuista.

Reseptin ainekset 12
4munaa
2 dlsokeria
2 dlrypsiöljyä
3 dlturkkilaista jogurttia
2 dl mannasuurimoita
2 dlerikoisvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlkardemummaa
2 tlvaniljasokeria
⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
¼ tlsuolaa
Kostutus
1 dlappelsiininmehua
1 dlvettä
1 dlsokeria
½ dlruusuvettä
Kuorrutus ja koristelu
200 gappelsiinituorejuustoa
1 dlvispikermaa
⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
1 dlpistaaseja
kuivattuja ruusunnuppuja
syötävien ruusujen terälehtiä
Persialainen rakkauskakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti ja sekoista tasaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää erissä vaahtoon. Sekoita taikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohja- tai kakkuvuokaan (ø 20–24 cm).
- Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
- Tee kostutusliemi kakun paistuessa. Purista appelsiinista mehu. Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä poreillen 3 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Lisää ruusuvesi ja jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
- Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä kakkua hetki vuoassaan.
- Pistele kakkua useita kertoja cocktailtikulla ja kaada kostutusliemi lämpimän kakun päälle vuokaan.
- Peitä vuoka foliolla ja anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
- Ota kakku vuoasta vadille. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja sahrami. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele persialainen rakkauskakku pistaaseilla, kuivatuilla ja tuoreilla syötävillä ruusuilla.