Persialainen rakkauskakku lumoaa ensi suupalalta! Mehevä herkku saa ylleen appelsiinisen kuorrutteen
5 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h 50 minPersialainen rakkauskakku kostutetaan appelsiini-ruusuvedellä ja kuorrutetaan appelsiinituorejuustolla. Tyylikäs koristelu syntyy pistaaseista ja kuivatuista ruusunnupuista.
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.5.2022

Persialainen rakkauskakku lumoaa ensi suupalalta! Mehevä herkku saa ylleen appelsiinisen kuorrutteen
Reseptin ainekset (12)
- 4munaa
- 2 dlsokeria
- 2 dlrypsiöljyä
- 3 dlturkkilaista jogurttia
- 2 dl mannasuurimoita
- 2 dlerikoisvehnäjauhoja
- 1 dlmantelijauhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlkardemummaa
- 2 tlvaniljasokeria
- ⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
- ¼ tlsuolaa
Kostutus
- 1 dlappelsiininmehua
- 1 dlvettä
- 1 dlsokeria
- ½ dlruusuvettä
Kuorrutus ja koristelu
- 200 gappelsiinituorejuustoa
- 1 dlvispikermaa
- ⅓ ps (à 0,5 g)sahramia
- 1 dlpistaaseja
- kuivattuja ruusunnuppuja
- syötävien ruusujen terälehtiä
Persialainen rakkauskakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jogurtti ja sekoista tasaiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa ja lisää erissä vaahtoon. Sekoita taikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohja- tai kakkuvuokaan (ø 20–24 cm).
- Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
- Tee kostutusliemi kakun paistuessa. Purista appelsiinista mehu. Mittaa mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä poreillen 3 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Lisää ruusuvesi ja jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
- Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä kakkua hetki vuoassaan.
- Pistele kakkua useita kertoja cocktailtikulla ja kaada kostutusliemi lämpimän kakun päälle vuokaan.
- Peitä vuoka foliolla ja anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
- Ota kakku vuoasta vadille. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja sahrami. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele persialainen rakkauskakku pistaaseilla, kuivatuilla ja tuoreilla syötävillä ruusuilla.

Helppo appelsiinikakku – kahvipöydän takuuvarma herkku
Maku

Marokkolainen appelsiinikakku hurmaa tuoksullaan ja hedelmällisen raikkaalla maullaan – nappaa Kinuskikissan houkutteleva resepti
Unelmien Talo&Koti

Mandariinikakku saa pilkut unikonsiemenistä – näin leivot sitruksisen piristyksen kahvipöytään
Meillä kotona

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
Meillä kotona

Sitruunainen jogurttikakku – mehevä ja raikas kahvipöydän ilo!
Kotivinkki

Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
Meillä kotona

Antti Holman sitruunakakku eli "hyvän hajun kakku" (koska tällä kakulla tuunaat myös kodin tuoksun)

Vain 3 raaka-ainetta! Huijarin key lime pie on niin näppärä tehdä, että on vaikea uskoa
Maku