Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteiset silakkarullat

48 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 48 h 0 min

Perinteiset silakkarullat tunnetaan myös suutarinlohen nimellä. Suolaa silakat ensin ja mausta ne sitten makealla etikkaliemellä. Klassikko maistuu upealta leivän tai perunoiden kanssa.

28.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
silakkafileitä
3/4 dl
merisuolaa (karkeaa)
Etikkaliemi
1 1/2 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
10
maustepippuria (kokonaista)
1
punasipuli
3
laakerinlehteä

Perinteiset silakkarullat – ohje:

  1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Nosta ne vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakkafileiden lomaan karkeaa suolaa.
  2. Anna silakoiden maustua suolassa jääkaapissa 6–8 tuntia.
  3. Valuta silakoista suolavesi pois. Rullaa silakat nahkapuoli ylöspäin ja nosta ne purkkiin tai vuokaan.
  4. Mittaa kattilaan liemen ainekset. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna etikkaliemen jäähtyä. Kaada se sitten silakkarullien päälle. Siirrä silakkarullat jääkaappiin ja anna niiden maustua 1–2 vuorokautta.
  5. Tarjoa perinteiset silakkarullat kylmänä kalaruokana saaristolaisleivän, hapankorppujen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

Ota astioista kalaa vain puhtaalla ottimella tai haarukalla. Muutoin kalasäilykkeet pilaantuvat helposti. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt