Maku

Perinteiset silakkarullat

48 h 30 min
5
0

Perinteiset silakkarullat

GL
MA
MU
0
5
Perinteiset silakkarullat tunnetaan myös suutarinlohen nimellä. Suolaa silakat ensin ja mausta ne sitten makealla etikkaliemellä. Klassikko maistuu upealta leivän tai perunoiden kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 3/4 dlmerisuolaa (karkeaa)

Etikkaliemi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 10 kplmaustepippuria (kokonaista)
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kpllaakerinlehteä

Tee näin

48 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN48 h

Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Nosta ne vuokaan

nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakkafileiden lomaan karkeaa suolaa.

Anna silakoiden maustua suolassa jääkaapissa 6–8 tuntia.

Valuta silakoista suolavesi pois. Rullaa silakat nahkapuoli ylöspäin ja nosta ne purkkiin tai vuokaan.

Mittaa kattilaan liemen ainekset. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna etikkaliemen jäähtyä. Kaada se sitten silakkarullien päälle. Siirrä silakkarullat jääkaappiin ja anna niiden maustua 1–2 vuorokautta.

Tarjoa perinteiset silakkarullat kylmänä kalaruokana saaristolaisleivän, hapankorppujen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

* Ota astioista kalaa vain puhtaalla ottimella tai haarukalla. Muutoin kalasäilykkeet pilaantuvat helposti. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä