Maku

Perinteiset silakkarullat

48 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
48 h
Perinteiset silakkarullat tunnetaan myös suutarinlohen nimellä. Suolaa silakat ensin ja mausta ne sitten makealla etikkaliemellä. Klassikko maistuu upealta leivän tai perunoiden kanssa.
GL
MA
MU
4.1
0
Julkaistu: 28.1.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 3/4 dlmerisuolaa (karkeaa)

Etikkaliemi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 10 kplmaustepippuria (kokonaista)
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kpllaakerinlehteä
Tulosta

Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Nosta ne vuokaan

nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakkafileiden lomaan karkeaa suolaa.

Anna silakoiden maustua suolassa jääkaapissa 6–8 tuntia.

Valuta silakoista suolavesi pois. Rullaa silakat nahkapuoli ylöspäin ja nosta ne purkkiin tai vuokaan.

Mittaa kattilaan liemen ainekset. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna etikkaliemen jäähtyä. Kaada se sitten silakkarullien päälle. Siirrä silakkarullat jääkaappiin ja anna niiden maustua 1–2 vuorokautta.

Tarjoa perinteiset silakkarullat kylmänä kalaruokana saaristolaisleivän, hapankorppujen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

* Ota astioista kalaa vain puhtaalla ottimella tai haarukalla. Muutoin kalasäilykkeet pilaantuvat helposti. 

Kommentoi »