Perinteiset silakkarullat
48 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
48 h Perinteiset silakkarullat tunnetaan myös suutarinlohen nimellä. Suolaa silakat ensin ja mausta ne sitten makealla etikkaliemellä. Klassikko maistuu upealta leivän tai perunoiden kanssa.
GL
MA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.1.2016

Perinteiset silakkarullat
Ainekset (8 annosta)
- 500 gsilakkafileitä
- 3/4 dlmerisuolaa (karkeaa)
Etikkaliemi
- 1 1/2 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 2 dlsokeria
- 10 kplmaustepippuria (kokonaista)
- 1 kplpunasipulia
- 3 kpllaakerinlehteä
Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä. Nosta ne vuokaan
nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakkafileiden lomaan karkeaa suolaa.
Anna silakoiden maustua suolassa jääkaapissa 6–8 tuntia.
Valuta silakoista suolavesi pois. Rullaa silakat nahkapuoli ylöspäin ja nosta ne purkkiin tai vuokaan.
Mittaa kattilaan liemen ainekset. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Anna etikkaliemen jäähtyä. Kaada se sitten silakkarullien päälle. Siirrä silakkarullat jääkaappiin ja anna niiden maustua 1–2 vuorokautta.
Tarjoa perinteiset silakkarullat kylmänä kalaruokana saaristolaisleivän, hapankorppujen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
* Ota astioista kalaa vain puhtaalla ottimella tai haarukalla. Muutoin kalasäilykkeet pilaantuvat helposti.
MITÄ PIDIT?
4.09