Perinteinen uunilohi
35 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
25 minPerinteinen uunilohi kuorrutetaan sitruunaisella ranskankermalla. Tuloksena on todella herkullinen uunilohi, joka ei kaipaa muuta kastiketta. Suosittelemme!
GL
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2012

Perinteinen uunilohi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 glohifileetä
- 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 rklsitruunamehua
Nosta kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilli. Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Kaada seos lohen päälle.
Kypsennä uunilohta 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarjoa perinteinen uunilohi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Rapea uunilohi
Maku

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Maku

Sitruunalohi kuuluu uunilohien aateliin
Maku

Uunilohi vuohenjuusto-pestotäytteellä
Maku

Uunilohi nachoilla kuorrutettuna
Maku

Appelsiini-pähkinäuunilohi
Maku

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Maku

Uunilohi pestolla
Maku