Maku

Perinteinen uunilohi

35 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen25 min
Perinteinen uunilohi kuorrutetaan sitruunaisella ranskankermalla. Tuloksena on todella herkullinen uunilohi, joka ei kaipaa muuta kastiketta. Suosittelemme!
GL
MU
3.85
4
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua
Tulosta

Nosta kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilli. Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Kaada seos lohen päälle.

Kypsennä uunilohta 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarjoa perinteinen uunilohi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.85