Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen pullataikina

27.10.2010
Reseptin ainekset
5 dl
maitoa tai vettä
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
11–13 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl
juoksevaa margariinia
kananmunaa voiteluun

Perinteinen pullataikina – ohje:

  1. Ota kaikki raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Kylmät ainekset jäähdyttävät taikinaa ja hidastuttavat kohoamista.
  2. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (+ 37ºC). Liota murusteltu hiiva nesteeseen.
  3. Lisää nesteen joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
  4. Sekoita keskenään täysjyvä- ja vehnäjauhot. Sekoita jauhoseoksesta taikinaan noin puolet. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
  5. Alusta jäljelle jääneitä jauhoja taikinaan vähitellen. Jätä kuitenkin ½–1 dl jauhoja myöhemmin taikinaan lisättäväksi.
  6. Lisää rasva taikinan sekaan. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  7. Lisää loput jauhot taikinaan ja peitä kulho liinalla. Kohota pullataikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on kasvanut kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.  

Vinkki!

Voit vaihtaa maidon veteen, sillä monen mielestä se ei vaikuta pullan makuun.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt