Maku

Perinteinen hernekeitto

14 h
3.3
0

Perinteinen hernekeitto

GL
MA
MU
0
3.3
Laskiaisen klassikkoruoka hernekeitto valmistuu helposti isommallekin joukolle ja sopii täydellisesti talven paukkuviin pakkaspäiviin! Tämä perinteinen hernekeitto saa viettelevän makunsa savupotkasta, jonka luu ja savuinen nahka luovuttavat makunsa keittoon. 
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 30 dlvettä
  • 1000 gsianpotkaa (savustettua)
  • 2 kplsipulia
  • 1-2 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia

Tee näin

14 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN12 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Huuhtele herneet hyvin ja laita ne likoamaan veteen isoon kattilaan yön ajaksi.

Kuumenna seuraavana päivänä herneet kattilassa liotusvedessään kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Lisää kokonainen potka.

Hauduta noin tunti kannen alla välillä sekoittaen.

Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne joukkoon ja hauduta keittoa vielä toinen tunti. Sekoita välillä, ettei keitto tartu pohjaan.

Ota potka pois kattilasta. Poista potkasta nahka ja luut. Hienonna liha joko repimällä tai veitsen avulla. Laita lihat takaisin kattilaan ja lisää vettä tarpeen mukaan.

Mausta keitto meiramilla. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Vinkki!

  • Keiton mausteeksi sopii hyvä sinappi.
  • Keittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä. Ylimääräisen keiton voi hyvin pakastaa.  
MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä