Maku

Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön

14 h
GL
MA
MU
3.25
0

Perinteinen hernekeitto valmistuu helposti isommallekin joukolle ja sopii täydellisesti talven paukkuviin pakkaspäiviin! Tämä hernekeitto saa viettelevän makunsa perinteiseen tyyliin savupotkasta, jonka luu ja savuinen nahka luovuttavat makunsa keittoon. 
Tulosta
Kuvat Mika Rampa

Ainekset (8 annosta)

Perinteinen hernekeitto

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 30 dlvettä
  • 1000 gsianpotkaa (savustettua)
  • 2 kplsipulia
  • 1-2 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia

Tee näin

14 h
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN12 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Perinteinen hernekeitto valmistuu näin:

  1. Huuhtele herneet hyvin ja laita ne likoamaan veteen isoon kattilaan yön ajaksi.
  2. Kuumenna seuraavana päivänä herneet kattilassa liotusvedessään kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Lisää kokonainen potka.
  3. Hauduta noin tunti kannen alla välillä sekoittaen.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne joukkoon ja hauduta keittoa vielä toinen tunti. Sekoita välillä, ettei keitto tartu pohjaan.
  5. Ota potka pois kattilasta. Poista potkasta nahka ja luut. Hienonna liha joko repimällä tai veitsen avulla. Laita lihat takaisin kattilaan ja lisää vettä tarpeen mukaan.
  6. Mausta keitto meiramilla. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Vinkki!

  • Keittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä. Ylimääräisen keiton voi hyvin pakastaa.
  • Tarjoile keiton kanssa sinappia tai sipulisilppua.
  • Katso myös sivustomme suosituin hernekeittoresepti!
MITÄ PIDIT?
3.25