Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön
14 h
{
Aktiivinen
2 h Passiivinen
12 h Perinteinen hernekeitto valmistuu helposti isommallekin joukolle ja sopii täydellisesti talven paukkuviin pakkaspäiviin! Tämä hernekeitto saa viettelevän makunsa perinteiseen tyyliin savupotkasta, jonka luu ja savuinen nahka luovuttavat makunsa keittoon.
GL
MA
MU
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.2.2016

Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön
Reseptin ainekset (8 annosta)
Perinteinen hernekeitto
- 500 gkuivattuja herneitä
- 30 dlvettä
- 1000 gsianpotkaa (savustettua)
- 2 kplsipulia
- 1-2 tlsuolaa
- 1 tlmeiramia
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Perinteinen hernekeitto valmistuu näin:
- Huuhtele herneet hyvin ja laita ne likoamaan veteen isoon kattilaan yön ajaksi.
- Kuumenna seuraavana päivänä herneet kattilassa liotusvedessään kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Lisää kokonainen potka.
- Hauduta noin tunti kannen alla välillä sekoittaen.
- Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne joukkoon ja hauduta keittoa vielä toinen tunti. Sekoita välillä, ettei keitto tartu pohjaan.
- Ota potka pois kattilasta. Poista potkasta nahka ja luut. Hienonna liha joko repimällä tai veitsen avulla. Laita lihat takaisin kattilaan ja lisää vettä tarpeen mukaan.
- Mausta keitto meiramilla. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Vinkki!
- Keittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä. Ylimääräisen keiton voi hyvin pakastaa.
- Tarjoile keiton kanssa sinappia tai sipulisilppua.
- Katso myös sivustomme suosituin hernekeittoresepti!
Valmistus vaihe vaiheelta

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Maku

Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Hernekeitto on laskiaisen klassikko – mutta minkä kanssa se kuuluu syödä?

Siskonmakkarat tekevät hernekeitosta todellista herkkua – katso ohje, jolla pistät purkkihernarinkin uuteen uskoon!
Maku

Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
Maku

Silkkitien hernekeitto – keltaisessa sosekeitossa ihastuttavat eksoottiset mausteet
Maku

Tulinen hernekeitto saa potkua chilitahnasta ja valkosipulista – kokeile ja ylläty!
Maku