Maku

Oikotie ruokaonneen! Peltiporonkäristys kypsyy samalla pellillä perunalisukkeen kanssa – tarjoa herkku puolukkamoussen kera

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Tämän helpommaksi eivät käristyshommat voi mennä! Valmista peltiporonkäristys uunissa perunapedin päällä, ja tarjoile raikkaan puolukkamoussen kera.
GL
MU
5
0
Julkaistu: 12.10.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 600 gyleisperunaa
  • 1 rklvoita
  • 1sipuli
  • 480 gporonkäristyslihaa (tai saksanhirven)
  • 2 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • puolukoita
  • rosmariinia

Puolukkamousse

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • ½ dl puolukoita
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Peltiporonkäristys ja puolukkamousse valmistetaan näin:

  1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka tai pelti. Levitä perunaviipaleet pellille.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi perunoiden päälle. Lisää jäinen käristysliha.
  3. Kuumenna kattilassa vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi uunipellille. Peitä pelti foliolla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä toiset 20 min.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle halutessasi rosmariinia ja puolukoita koristeeksi.
  5. Valmista puolukkamousse vaahdottamalla ranskankerma. Lisää joukkoon hieman survotut puolukat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

Saat reseptistä maidottoman, kun käytät maidotonta margariinia ja kaurapohjaista ranskankermaa.

Kommentoi »