


Peltiporonkäristys kypsyy samalla pellillä perunalisukkeen kanssa – tarjoa herkku puolukkamoussen kera
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Tämän helpommaksi eivät käristyshommat voi mennä! Valmista peltiporonkäristys uunissa perunapedin päällä, ja tarjoile raikkaan puolukkamoussen kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
yleisperunaa
1 rkl
voita
1
sipuli
480 g
poronkäristyslihaa (tai saksanhirven)
2 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
puolukoita
rosmariinia
Puolukkamousse
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
½ dl
puolukoita
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Peltiporonkäristys ja puolukkamousse – ohje:
- Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka tai pelti. Levitä perunaviipaleet pellille.
- Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi perunoiden päälle. Lisää jäinen käristysliha.
- Kuumenna kattilassa vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi uunipellille. Peitä pelti foliolla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä toiset 20 min.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle halutessasi rosmariinia ja puolukoita koristeeksi.
- Valmista puolukkamousse vaahdottamalla ranskankerma. Lisää joukkoon hieman survotut puolukat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
Saat reseptistä maidottoman, kun käytät maidotonta margariinia ja kaurapohjaista ranskankermaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat