Oikotie ruokaonneen! Peltiporonkäristys kypsyy samalla pellillä perunalisukkeen kanssa – tarjoa herkku puolukkamoussen kera
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minTämän helpommaksi eivät käristyshommat voi mennä! Valmista peltiporonkäristys uunissa perunapedin päällä, ja tarjoile raikkaan puolukkamoussen kera.
GL
MU
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.10.2021

Oikotie ruokaonneen! Peltiporonkäristys kypsyy samalla pellillä perunalisukkeen kanssa – tarjoa herkku puolukkamoussen kera
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 600 gyleisperunaa
- 1 rklvoita
- 1sipuli
- 480 gporonkäristyslihaa (tai saksanhirven)
- 2 dlvettä
- 1lihaliemikuutio
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- puolukoita
- rosmariinia
Puolukkamousse
- 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- ½ dl puolukoita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Peltiporonkäristys ja puolukkamousse valmistetaan näin:
- Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka tai pelti. Levitä perunaviipaleet pellille.
- Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi perunoiden päälle. Lisää jäinen käristysliha.
- Kuumenna kattilassa vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi uunipellille. Peitä pelti foliolla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä toiset 20 min.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle halutessasi rosmariinia ja puolukoita koristeeksi.
- Valmista puolukkamousse vaahdottamalla ranskankerma. Lisää joukkoon hieman survotut puolukat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
Saat reseptistä maidottoman, kun käytät maidotonta margariinia ja kaurapohjaista ranskankermaa.

Poronkäristys – näin valmistat suomalaisen perinneruoan
Maku

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
Maku

Poronfileerulla pähkinä-juustotäytteellä – käytä liha pannulla ja hauduta uunissa täyteläiseksi
Meillä kotona

Savuporokeitto – helppo ja samettinen soppa saa täyteläisyyttä sulatejuustosta & raikkautta omenasta
Kotivinkki

Tätä ruokaa Enni Rukajärvi kaipaa Suomesta: "Äidin poronkäristys on parasta" – nappaa resepti

Annos, jolla Sami Kuronen tekee vaikutuksen illallisvieraisiin: poron sisäfilee maa-artisokkapyreellä ja karpalokastikkeella

Mustatorvisieni-poropiirakka – parhaat metsän antimet samassa piirakassa
Maku