Maku

Peltileipä

1 h 20 min
4.5
2

Peltileipä

MA
LA
2
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen, Marita Joutjärvi, Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlkurpitsansiemeniä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita osa jauhoista joukkoon voimakkaasti vatkaten. Alusta taikinaan loput jauhot ja lopuksi öljy. Taikina saa olla löysää. Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja taputtele se tasaiseksi jauhojen avulla. Voit halutessasi ruuduttaa taikinan taikinapyörällä neliöiksi. Anna peltileivän kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Voitele peltileipä vedellä tai munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista peltileipää uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä