Maku

Peltileipä

1 h 15 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 5 min
MA
LA
4.1
2
Julkaistu 5.11.2005


Reseptin ainekset (20 palaa)

Peltileipä

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • 1 dlkurpitsansiemeniä
Tulosta

Peltileipä valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita osa jauhoista joukkoon voimakkaasti vatkaten. Alusta taikinaan loput jauhot ja lopuksi öljy. Taikina saa olla löysää. Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja taputtele se tasaiseksi jauhojen avulla. Voit halutessasi ruuduttaa taikinan taikinapyörällä neliöiksi. Anna peltileivän kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  3. Voitele peltileipä vedellä tai munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista peltileipää uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
2 kommenttia