Toffeefanin näppärä herkku! Helppo peltikeksi viimeistellään kermatoffeekarkeilla, pretzeleillä ja ihanan tahmaisella toffeekastikkeesta
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minMakeasta peltikeksistä riittää purtavaa isommallekin porukalle. Leikkaa lämpimänä paloiksi, valuta ekstratoffeet päälle ja nauti!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.5.2021

Toffeefanin näppärä herkku! Helppo peltikeksi viimeistellään kermatoffeekarkeilla, pretzeleillä ja ihanan tahmaisella toffeekastikkeesta
Reseptin ainekset (noin 48 kpl)
- 200 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2munaa
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- ⅓ tl suolaa
Pinnalle
- 20pientä pretzeliä (Taffel)
- 10pehmeää kermatoffeekarkkia (Kermalehmä)
Toffeekastike
- 10kermatoffeekarkkia
- 1 dlkuohukermaa
- ½–1 tl sormisuolaa
Peltikeksi leivotaan näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kermatoffeet kuuteen osaan. Painele toffeet ja pretzelit kiinni taikinaan.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa levy lämpimänä 48 palaan. Anna jäähtyä.
- Murenna toffeekarkit kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat liuenneet kermaan. Valuta toffeekastike keksilevylle ja viimeistele peltikeksi sormisuolalla.
Vinkki!
Voit viimeistellä peltikeksin myös valmiilla toffee- tai kinuskikastikkeella. Tai jättää sen kokonaan pois.

Rapeat toffeekolmiot – takuuvarma herkkuhitti viedään käsistä
Kotivinkki

Puolukka-toffeekeksit
Maku

Suolakinuski-suklaakeksit – kinuskikerroksella viimeistellyt suklaiset herkut saavat viimeisen silauksen suolahipuista
Maku

Toffeehiiri, nyt tarkkana! Suolakaramelli-mokkapalat päivittävät kahvipöydän kestoklassikon uusiin sfääreihin – nappaa Dr. Sugarin resepti
Kotivinkki

Ensin oli banoffee, nyt leivotaan karoffee – karoffeekakku on viekoittelevasti hapan, makea ja suolainen
Kotivinkki

Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi
Maku

Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään
Kotivinkki

Suolakinuskipiparkakut – vastustamaton yhdistelmä suolaista ja makeaa
Meillä kotona