Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Toffeefanin näppärä herkku! Helppo peltikeksi viimeistellään kermatoffeekarkeilla, pretzeleillä ja ihanan tahmaisella toffeekastikkeesta

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Makeasta peltikeksistä riittää purtavaa isommallekin porukalle. Leikkaa lämpimänä paloiksi, valuta ekstratoffeet päälle ja nauti!

5.5.2021
Reseptin ainekset
noin 48 kpl
200 g
voita
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
5½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
⅓ tl
suolaa
Pinnalle
20
pientä pretzeliä (Taffel)
10
pehmeää kermatoffeekarkkia (Kermalehmä)
Toffeekastike
10
kermatoffeekarkkia
1 dl
kuohukermaa
½–1 tl
sormisuolaa

Peltikeksi leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kermatoffeet kuuteen osaan. Painele toffeet ja pretzelit kiinni taikinaan.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa levy lämpimänä 48 palaan. Anna jäähtyä.
  4. Murenna toffeekarkit kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat liuenneet kermaan. Valuta toffeekastike keksilevylle ja viimeistele peltikeksi sormisuolalla.

Vinkki!

Voit viimeistellä peltikeksin myös valmiilla toffee- tai kinuskikastikkeella. Tai jättää sen kokonaan pois.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt