Maku

Toffeefanin näppärä herkku! Helppo peltikeksi viimeistellään kermatoffeekarkeilla, pretzeleillä ja ihanan tahmaisella toffeekastikkeesta

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Makeasta peltikeksistä riittää purtavaa isommallekin porukalle. Leikkaa lämpimänä paloiksi, valuta ekstratoffeet päälle ja nauti!
KA
0
1
Julkaistu: 5.5.2021


Ainekset (noin 48 kpl)

  • 200 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2munaa
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ⅓ tl suolaa

Pinnalle

  • 20pientä pretzeliä (Taffel)
  • 10pehmeää kermatoffeekarkkia (Kermalehmä)

Toffeekastike

  • 10kermatoffeekarkkia
  • 1 dlkuohukermaa
  • ½–1 tl sormisuolaa
Tulosta

Peltikeksi leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa kermatoffeet kuuteen osaan. Painele toffeet ja pretzelit kiinni taikinaan.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa levy lämpimänä 48 palaan. Anna jäähtyä.
  4. Murenna toffeekarkit kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat liuenneet kermaan. Valuta toffeekastike keksilevylle ja viimeistele peltikeksi sormisuolalla.

Vinkki!

Voit viimeistellä peltikeksin myös valmiilla toffee- tai kinuskikastikkeella. Tai jättää sen kokonaan pois.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

1 kommentti