Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Marjainen näppipala

Pellillinen marjapiirakkaa – täydellinen tarjottava isolle porukalle

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Pellillinen marjapiirakkaa syntyy klassisen murupiirakan tapaan marjoista ja mehevästä täytteestä, mutta pinnalle ripoteltava murukerros on tässä höystetty pähkinöillä. Pieniksi paloiksi leikattu piirakka on helppo syödä käsin.

18.9.2025
Reseptin ainekset
1 pellillinen
250 g
voita
6 dl
vehnäjauhoja
1 ps (80 g)
mantelijauhetta
3 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
1
sitruunan raastettu kuori
Lisäksi
200 g
turkkilaista jogurttia
2
munaa
100 g
pähkinöitä (esim. cashew-, pistaasi-, hassel- ja maapähkinöitä)
Päälle
1 l (noin 600 g)
tuoreita tai pakastemarjoja (esim. mustikoita, vadelmia ja herukoita)
1 rkl
perunajauhoja

Pellillinen marjapiirakkaa – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään ja lisää joukkoon voisula. Nypi seos murumaiseksi. Ota muruseoksesta yksi kolmasosa toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 × 40 cm).
  3. Sekoita perunajauhot ja marjat keskenään ja levitä ne pohjataikinan päälle.
  4. Rouhi pähkinät ja sekoita ne sivuun otettuun muruseoksen kolmasosaan. Ripottele pähkinä-muruseos piirakan päälle.
  5. Paista marjapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Saat marjapiirakasta maidottoman, kun korvaat jogurtin soija- tai kaurapohjaisella jogurtilla ja voin maidottomalla kasvirasvavalmisteella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt