Pekoniset lihapullat
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minIki-ihanat lihapullat ovat buffetpöydän vakioherkku. Pekoni ja valkosipuli antavat meheville pullille hyvän maun.
GL
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 3.6.2016

Pekoniset lihapullat
Reseptin ainekset (50 kpl)
- 1/2 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 170 gpekonia
- 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 2 tldijoninsinappia
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlchilihiutaleita
- 1/2 tlmustapippuria
Pekoni-lihapullat – ohje:
- Silppua kuoritut sipulit mahdollisimman hienoksi. Suikaloi pekoni.
- Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Hienonna pekonia jäähtyneenä tarvittaessa lisää.
- Sekoita jauheliha, jäähtynyt pekoni-sipuliseos ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi.
- Nosta lihapyörykät leivinpaperin päälle pellille.
- Paista pekonisia lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.