Pekoniset lihapullat
45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen15 min
Iki-ihanat lihapullat ovat buffetpöydän vakioherkku. Pekoni ja valkosipuli antavat meheville pullille hyvän maun.
GL
MA
MU
4.57

Pekoniset lihapullat
Ainekset (50 kpl)
- 1/2 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 170 gpekonia
- 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 2 tldijoninsinappia
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlchilihiutaleita
- 1/2 tlmustapippuria
Valmista pekoniset lihapullat näin:
Silppua kuoritut sipulit mahdollisimman hienoksi. Suikaloi pekoni.
Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Hienonna pekonia jäähtyneenä tarvittaessa lisää.
Sekoita jauheliha, jäähtynyt pekoni-sipuliseos ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi.
Nosta lihapyörykät leivinpaperin päälle pellille.
Paista pekonisia lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.57