Pekoniset lihapullat

45 min
5
1

Pekoniset lihapullat

GL
MA
MU
1
5
Iki-ihanat lihapullat ovat buffetpöydän vakioherkku. Pekoni ja valkosipuli antavat meheville pullille hyvän maun.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 1/2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 170 gpekonia
  • 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista pekoniset lihapullat näin:

Silppua kuoritut sipulit mahdollisimman hienoksi. Suikaloi pekoni.

Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Hienonna pekonia jäähtyneenä tarvittaessa lisää.

Sekoita jauheliha, jäähtynyt pekoni-sipuliseos ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi.

Nosta lihapyörykät leivinpaperin päälle pellille.

Paista pekonisia lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä