Maku

Pekoniset lihapullat

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Iki-ihanat lihapullat ovat buffetpöydän vakioherkku. Pekoni ja valkosipuli antavat meheville pullille hyvän maun.
GL
MA
MU
4.1
1
Julkaistu 3.6.2016


Reseptin ainekset (50 kpl)

  • 1/2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 170 gpekonia
  • 800 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Pekoni-lihapullat – ohje:

  1. Silppua kuoritut sipulit mahdollisimman hienoksi. Suikaloi pekoni.
  2. Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Hienonna pekonia jäähtyneenä tarvittaessa lisää.
  3. Sekoita jauheliha, jäähtynyt pekoni-sipuliseos ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi.
  4. Nosta lihapyörykät leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista pekonisia lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
1 kommentti