Maku

Pekoninen peruna-kukkakaalikeitto

40 min
GL
MU
3.64
5

Kukkakaalikeitto saa herkullista makua pekonista ja ruokaisuutta perunasta. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gkukkakaalia
  • 600 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 12 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlmaustettua ruokakermaa (juusto)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 170 gpekonia
  • 50 gpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Peruna-kukkakaalikeitto valmistuu näin:

Huuhtele ja pilko kukkakaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipulit.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota siinä ensin hetki kasviksia ja currya. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi keskilämmöllä, kannen alla, noin 20 minuuttia.

Soseuta peruna-kukkakaalikeitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja pippuri.

Paista silputtu pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi. Valuta pekoni talouspaperin päällä.

Viimeistele peruna-kukkakaalikeitto pekonilla ja persiljalla.

MITÄ PIDIT?
3.64