


Pekoninen peruna-kukkakaalikeitto
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kukkakaalikeitto saa herkullista makua pekonista ja ruokaisuutta perunasta. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kukkakaalia
600 g
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
currya
12 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
maustettua ruokakermaa (juusto)
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
170 g
pekonia
50 g
persiljaa (hienonnettuna)
Peruna-kukkakaalikeitto valmistuu näin:
Huuhtele ja pilko kukkakaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota siinä ensin hetki kasviksia ja currya. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi keskilämmöllä, kannen alla, noin 20 minuuttia.
Soseuta peruna-kukkakaalikeitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja pippuri.
Paista silputtu pekoni pannussa rapeaksi ja kauniin väriseksi. Valuta pekoni talouspaperin päällä.
Viimeistele peruna-kukkakaalikeitto pekonilla ja persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
