Kotivinkki

Pekoni-tomaattileipäset

0
0

Pekoni-tomaattileipäset

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1pieni patonki
  • 3tomaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2kevätsipulia
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 siivuapekonia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa patonki siivuiksi ja levitä siivut uunipellille. Paahda leipiä grillivastuksilla, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Kuutioi tomaatit. Hienonna valkosipuli ja kevätsipulit. Suikaloi basilika. Sekoita tomaattikuutioihin sipulit ja basilika. Mausta seos oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

3. Hienonna pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Sekoita pekoni tomaattiseokseen.

4. Lusikoi tomaatti-pekoniseosta leipäpalojen päälle. Paista leipiä uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 7–10 minuutia tai kunnes tomaatti alkaa pehmetä.
 

Vinkki!

Savuinen pekoni sopii hyvin yhteen vihannesten kanssa. Nämä leivät valmistuvat nopeasti isollekin porukalle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä