Maku

Pekaanipähkinäpiiras

1 h 40 min
4.2
1

Pekaanipähkinäpiiras

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 1 dlsiirappia
  • 1 1/2 rklrommia
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 150 gpekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Koristeeksi

  • 150 gpekaanipähkinöitä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Lisää sokeri, suola ja kylmä voi paloiteltuna. Nypi seos murumaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se taikinaan.

Siirrä taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta se kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Pistele haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Vatkaa täytteen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää täytteeseen siirapit ja sekoita mukaan myös rommi. Sekoita jauhot pähkinärouheen joukkoon ja kääntele seos täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt.

Nosta piirakka uunista. Asettele pähkinänpuolikkaat täytteen päälle kauniisti ritirinnan. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Peitä pekaanipähkinäpiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa.

Tarjoa pekaanipähkinäpiiras haaleana tai jääkaappikylmänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

•Amerikkalaiset leivonnaiset ovat usein supermakeita. Tästä peca pie -ohjeesta on sokerin määrää vähennetty, joten lopputulos sopii hyvin suomalaiseenkin suuhun.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä