Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pekaanipähkinäpiiras

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
11.5.2010
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
100 g
voita
1 kpl
munaa
Täyte
75 g
voita
1 1/2 dl
fariinisokeria
3 kpl
munaa
1 dl
vaahterasiirappia
1 dl
siirappia
1 1/2 rkl
rommia
1 rkl
vehnäjauhoja
150 g
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Koristeeksi
150 g
pekaanipähkinöitä

Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Lisää sokeri, suola ja kylmä voi paloiteltuna. Nypi seos murumaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se taikinaan.

Siirrä taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta se kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Pistele haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Vatkaa täytteen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää täytteeseen siirapit ja sekoita mukaan myös rommi. Sekoita jauhot pähkinärouheen joukkoon ja kääntele seos täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt.

Nosta piirakka uunista. Asettele pähkinänpuolikkaat täytteen päälle kauniisti ritirinnan. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Peitä pekaanipähkinäpiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa.

Tarjoa pekaanipähkinäpiiras haaleana tai jääkaappikylmänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

•Amerikkalaiset leivonnaiset ovat usein supermakeita. Tästä peca pie -ohjeesta on sokerin määrää vähennetty, joten lopputulos sopii hyvin suomalaiseenkin suuhun.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt