Maku

Pekaanipähkinäpiirakka (Pecan pie)

2 h 50 min
4.1
1

Pekaanipähkinäpiirakka (Pecan pie)

KA
1
4.1
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 50 gvoita
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 1/2 dlvaahterasiirappia
  • 1 rklrommia
  • 1 tlkanelia
  • 3 kplmunaa
  • 200 gpekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

  • 10 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo.
Vaivaa taikinaa hetki, jauhota pallo kevyesti, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.
Sulata voi ja sokeri pannulla miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon siirappi, rommi ja kaneli. Anna kiehua hetki. Ota pannu pois levyltä ja kaada seos kulhoon.
Sekoita munat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää pähkinät ja sekoita.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa 25–30 minuuttia.
Jäähdytä pekaanipähkinäpiirakkaa pari tuntia. Tarjoa pekaanipähkinäpiirakkaa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä