


Pekaanipähkinäpiirakka (Pecan pie)
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
10 annosta
3 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
1/2 dl
vettä
Täyte
50 g
voita
1 dl
muscovadosokeria
2 1/2 dl
vaahterasiirappia
1 rkl
rommia
1 tl
kanelia
3 kpl
munaa
200 g
pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
10 dl
vaniljajäätelöä
- Mittaa jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo.
- Vaivaa taikinaa hetki, jauhota pallo kevyesti, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta vuokaan (Ø 26 cm). Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.
- Sulata voi ja sokeri pannulla miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon siirappi, rommi ja kaneli. Anna kiehua hetki. Ota pannu pois levyltä ja kaada seos kulhoon.
- Sekoita munat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää pähkinät ja sekoita. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa 25–30 minuuttia.
- Jäähdytä pekaanipähkinäpiirakkaa pari tuntia. Tarjoa pekaanipähkinäpiirakkaa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat