Maku

Pehmeät pistaasi-valkosuklaaruudut

25 min
4
0

Pehmeät pistaasi-valkosuklaaruudut

GL
MU
0
4
Teksti Trine Hahnemann
Kuvat Lars Ranek
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 1 dlpistaaseja (kuorittuna)
  • 3 rklkuohukermaa
  • 50 gvoita
  • 300 gvalkosuklaata
  • 3 rkltuorejuustoa (maustamaton)
  • 3 tlsitruslikööriä

Päälle

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Huuhtele kuoritut pistaasit siivilässä juoksevan veden alla suolan poistamiseksi. Kumoa pistaasit talouspaperin päälle ja hiero talouspaperilla kuiviksi. Paloittele kuivahtaneet pistaasit karkeaksi rouheeksi.

Mittaa kerma ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Nosta kattilaa tarvittaessa hetkeksi takaisin lämpimälle liedelle.

Sekoita suklaaseokseen tuorejuusto, likööri sekä pistaasirouhe. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15×15 cm) ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Ripottele suklaalevyn pintaan tomusokeria ja leikkaa levy 2×2 cm paloiksi. Voit myös pyöritellä suklaamassan palloiksi, joiden pintaan siivilöit tomusokeria.

Vinkki!

Pistaasia kutsutaan harhaanjohtavasti pähkinäksi. Oikeasti kyseessä on pistaasimanteli, jonka vihertävää siementä peittää kaksiosainen, hauras kuori. Jos olet allerginen pähkinöille, saattavat pistaasit sopia ruokavalioosi. Suomessa pistaasit myydään pääasiassa kuorineen, paahdettuina ja suolattuina napostelutarkoitukseen.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä