Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pehmeät pistaasi-valkosuklaaruudut

25 min
14.7.2005
Reseptin ainekset
40 kpl
1 dl
pistaaseja (kuorittuna)
3 rkl
kuohukermaa
50 g
voita
300 g
valkosuklaata
3 rkl
tuorejuustoa (maustamaton)
3 tl
sitruslikööriä
Päälle
1 rkl
tomusokeria

Huuhtele kuoritut pistaasit siivilässä juoksevan veden alla suolan poistamiseksi. Kumoa pistaasit talouspaperin päälle ja hiero talouspaperilla kuiviksi. Paloittele kuivahtaneet pistaasit karkeaksi rouheeksi.

Mittaa kerma ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Nosta kattilaa tarvittaessa hetkeksi takaisin lämpimälle liedelle.

Sekoita suklaaseokseen tuorejuusto, likööri sekä pistaasirouhe. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15×15 cm) ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Ripottele suklaalevyn pintaan tomusokeria ja leikkaa levy 2×2 cm paloiksi. Voit myös pyöritellä suklaamassan palloiksi, joiden pintaan siivilöit tomusokeria.

Pistaasia kutsutaan harhaanjohtavasti pähkinäksi. Oikeasti kyseessä on pistaasimanteli, jonka vihertävää siementä peittää kaksiosainen, hauras kuori. Jos olet allerginen pähkinöille, saattavat pistaasit sopia ruokavalioosi. Suomessa pistaasit myydään pääasiassa kuorineen, paahdettuina ja suolattuina napostelutarkoitukseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt