Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pehmeän mausteinen pullavanukas

Pullavanukas syntyy parhaiten kuivahtaneesta pullapitkosta. Vanukkaassa maistuu ihanasti kaneli ja muskottipähkinä. Tarjoile pullavanukas lämpimänä maitolasillisen kanssa.

3.11.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kpl
pullapitko
6 dl
maitoa
2 rkl
voita
3 kpl
kananmunia
3 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
muskottipähkinää
1 dl
kuivattuja karpaloita (tai rusinoita)
pistaasipähkinöitä (koristeluun)

Paahda pullaviipaleita uunissa 175 asteessa kunnes ne ovat pinnalta rapeita. Kuivahtanutta pullaa ei tarvitse paahtaa kuin lyhyen hetken, tuoretta pullaa taas kauemmin. Revi viipaleet reilun kokoisiksi paloiksi ja asettele ne lomittain uunivuokaan.

Kiehauta maito ja voi kattilassa. Anna maidon jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja fariinisokeri kulhossa kevyesti. Mausta kanelilla ja muskottipähkinällä. Lisää kulhoon lämmin muttei kuuma maito-voiseos. Kaada munamaito vuokaan pullapalojen päälle.

Ripottele mukaan kuivattuja karpaloita. Painele pullapaloja vanukasseokseen. Anna pullapalojen maustua 10 minuuttia.

Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes vanukas on hyytynyt. Anna vanukkaan levätä pöydällä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile lämpimänä.

Kokeile vanukkaaseen kuivattujen karpaloiden tilalta rusinoita ja vaihtele pähkinöitä. Tarjoile lämmin pullavanukas vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kanssa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt