Maku

Pehmeän mausteinen pullavanukas

0
0

Pehmeän mausteinen pullavanukas

Pullavanukas syntyy parhaiten kuivahtaneesta pullapitkosta. Vanukkaassa maistuu ihanasti kaneli ja muskottipähkinä. Tarjoile pullavanukas lämpimänä maitolasillisen kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplpullapitko
  • 6 dlmaitoa
  • 2 rklvoita
  • 3 kplkananmunia
  • 3 rklfariinisokeria
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1 dlkuivattuja karpaloita (tai rusinoita)
  • pistaasipähkinöitä (koristeluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paahda pullaviipaleita uunissa 175 asteessa kunnes ne ovat pinnalta rapeita. Kuivahtanutta pullaa ei tarvitse paahtaa kuin lyhyen hetken, tuoretta pullaa taas kauemmin. Revi viipaleet reilun kokoisiksi paloiksi ja asettele ne lomittain uunivuokaan.

Kiehauta maito ja voi kattilassa. Anna maidon jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja fariinisokeri kulhossa kevyesti. Mausta kanelilla ja muskottipähkinällä. Lisää kulhoon lämmin muttei kuuma maito-voiseos. Kaada munamaito vuokaan pullapalojen päälle.

Ripottele mukaan kuivattuja karpaloita. Painele pullapaloja vanukasseokseen. Anna pullapalojen maustua 10 minuuttia.

Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes vanukas on hyytynyt. Anna vanukkaan levätä pöydällä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile lämpimänä.

Vinkki!

Kokeile vanukkaaseen kuivattujen karpaloiden tilalta rusinoita ja vaihtele pähkinöitä. Tarjoile lämmin pullavanukas vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kanssa!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä