Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pavlovan piruetti! Marenkiklassikko kiepahtaa hurmaavaksi kääretortuksi

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Unelmankeveä, marenkinen pavlovakääretorttu hurmaa kahvipöydässä. Täytteenä on kuohkeaa mascarponevaahtoa ja kirsikoita tai halutessasi muita kauden marjoja.

8.8.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
5 valkuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2½ dl erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
Pinnalle
50 g pistaaseja rouhittuna
Täyte
300 g
kirsikoita
1 prk (250 g)
mascarponejuustoa
1 dl
paksua vaniljakastiketta tai vaniljakreemiä
2 rkl
tomusokeria
Viimeistely
syötäviä kukkia (esim. pelargoneja)

Pavlovakääretorttu – ohje:

  1. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Jätä muutama kokonaisena koristeeksi.
  2. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa. Lisää sokeriseos vähitellen vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
  4. Levitä vaahto tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista heti 175 asteessa uunin keskitasolla 12−15 minuuttia.
  5. Nosta pohja uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi.
  6. Vatkaa tuorejuusto, vaniljakastike tai -kreemi ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele kirsikat tasaisesti täytteen päälle.
  7. Kääri pitkältä sivulta rullaksi paperia apuna käyttäen. Viimeistele pavlovakääretorttu kirsikoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Pavlovarulla sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Kokeile täytteeseen myös vadelmia, lakkoja tai herukoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt