4(11)
Patatas bravas ja aioli
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Savustetulla paprikajauheella maustetut perunat maistuvat herkulliselta aiolin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgrosamunda perunoita
3 rkloliiviöljyä
2 tlsavustettua paprikajauhetta (sweet)
suolaa
Aioli
1 kplkananmunan keltuainen
2 rklsitruunan mehua
suolaa
2,5 dlrypsiöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna

Pese perunat hyvin. Puolita perunat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Leikkaa perunalohkot vielä 2 cm paksuisiksi paloiksi. Sekoita öljyn joukkoon savustettu paprikajauhe ja suola. Laita perunat kulhoon ja sekoita joukkoon mausteöljy. Sekoita hyvin ja levitä perunat leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa ja tavallisessa uunissa 225 asteessa, kunnes perunat ovat rapeita noin 50 minuuttia.

Laita keltuainen puhtaaseen kulhoon ja lisää sitruunamehu sekä suola. Vatkaa keltuaista ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana. Sekoita hienonnettu valkosipuli joukkoon ja tarvittaessa lisää suolaa. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua hetki jääkaapissa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.