Maku

Pastellisävyiset lumihiutalekeksit

2 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Pastellisävyiset lumihiutalekeksit ovat supersöpöjä! Taikinassa maistuvat ihanat joulun mausteet.
KA
0
0
Julkaistu: 17.11.2016


Reseptin ainekset (40 kpl)

Keksit

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmunan keltuainen
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 rklmaitoa

Koristelu

  • 1kananmunan valkuainen
  • 3–4 dltomusokeria
  • vaaleanpunaista karamelliväriä
  • vaaleansinistä karamelliväriä
  • valkoisia nonparelleja
Tulosta

Pastelliset lumihiutalekeksit leivotaan näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Ota valkuainen talteen kuorrutetta varten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
  3. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Ota lumihiutalemuotilla kuvioita. 
  6. Paista uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
  7. Lisää tomusokeria valkuaisen joukkoon, kunnes koostumus on sopiva pursotettavaksi. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon. Värjää yksi osa vaaleanpunaiseksi ja yksi vaaleansiniseksi.
  8. Siirrä kuorrutteet pursotinpusseihin tai pakastuspusseihin ja kuorruta keksit.
  9. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Kommentoi »