


Pastellisävyiset lumihiutalekeksit
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pastellisävyiset lumihiutalekeksit ovat supersöpöjä! Taikinassa maistuvat ihanat joulun mausteet.
Reseptin ainekset
40 kpl
Keksit
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
sokeria
1
kananmunan keltuainen
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
maitoa
Koristelu
1
kananmunan valkuainen
3–4 dl
tomusokeria
vaaleanpunaista karamelliväriä
vaaleansinistä karamelliväriä
valkoisia nonparelleja
Pastelliset lumihiutalekeksit leivotaan näin:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Ota valkuainen talteen kuorrutetta varten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
- Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Ota lumihiutalemuotilla kuvioita.
- Paista uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
- Lisää tomusokeria valkuaisen joukkoon, kunnes koostumus on sopiva pursotettavaksi. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon. Värjää yksi osa vaaleanpunaiseksi ja yksi vaaleansiniseksi.
- Siirrä kuorrutteet pursotinpusseihin tai pakastuspusseihin ja kuorruta keksit.
- Ripottele pinnalle nonparelleja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat