Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pastellisävyiset lumihiutalekeksit

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Pastellisävyiset lumihiutalekeksit ovat supersöpöjä! Taikinassa maistuvat ihanat joulun mausteet.

17.11.2016
Reseptin ainekset
40 kpl
Keksit
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
sokeria
1
kananmunan keltuainen
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
maitoa
Koristelu
1
kananmunan valkuainen
3–4 dl
tomusokeria
vaaleanpunaista karamelliväriä
vaaleansinistä karamelliväriä
valkoisia nonparelleja

Pastelliset lumihiutalekeksit leivotaan näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Ota valkuainen talteen kuorrutetta varten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
  3. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Ota lumihiutalemuotilla kuvioita. 
  6. Paista uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
  7. Lisää tomusokeria valkuaisen joukkoon, kunnes koostumus on sopiva pursotettavaksi. Jaa kuorrute kolmeen kulhoon. Värjää yksi osa vaaleanpunaiseksi ja yksi vaaleansiniseksi.
  8. Siirrä kuorrutteet pursotinpusseihin tai pakastuspusseihin ja kuorruta keksit.
  9. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt