


Pastel de nata – portugalilainen kermaleivos sitruunaisella vaniljatäytteellä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pastel de nata -kermaleivokset vievät iltapäiväkahville Portugaliin. Alkuperäisiä Pastel de Belém -leivoksia voi maistella samannimisessä kahvilassa Belémin kaupunginosassa Lissabonissa. Klassikkoleivoksia kannattaa testata myös kotona, sillä sitruunainen vaniljakreemi ja kermavoitaikina suorastaan sulavat suussa!
Reseptin ainekset
20 kpl
Kermavoitaikina
1 dl
kuohukermaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
100 g
voita
Vaniljatäyte
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täys- tai kevytmaitoa
5
keltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
vaniljajauhetta
¼ tl
kanelia
Lisäksi
18
alumiinista pikkuvuokaa
Pastel de nata -leivokset leivotaan näin:
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
- Mittaa kerma, maito, keltuaiset, sokeri ja jauhot kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja mehu.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä. Mausta kiisseli vaniljalla ja kanelilla.
- Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia muotin tai juomalasin avulla (Ø 8–9 cm).
- Nosta pohjat vuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjat haarukalla.
- Lusikoi täytettä pohjille, mutta jätä kuohumisvaraa. Nosta leivokset pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista.
Vinkki!
Vatkaa ylijääneet valkuaiset marengeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat