Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pastel de nata – portugalilainen kermaleivos sitruunaisella vaniljatäytteellä

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Pastel de nata -kermaleivokset vievät iltapäiväkahville Portugaliin. Alkuperäisiä Pastel de Belém -leivoksia voi maistella samannimisessä kahvilassa Belémin kaupunginosassa Lissabonissa. Klassikkoleivoksia kannattaa testata myös kotona, sillä sitruunainen vaniljakreemi ja kermavoitaikina suorastaan sulavat suussa!

11.2.2020
Reseptin ainekset
20 kpl
Kermavoitaikina
1 dl
kuohukermaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
100 g
voita
Vaniljatäyte
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täys- tai kevytmaitoa
5
keltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
vaniljajauhetta
¼ tl
kanelia
Lisäksi
18
alumiinista pikkuvuokaa

Pastel de nata -leivokset leivotaan näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa tunnin ajan.
  3. Mittaa kerma, maito, keltuaiset, sokeri ja jauhot kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja mehu.
  4. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä. Mausta kiisseli vaniljalla ja kanelilla.
  5. Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia muotin tai juomalasin avulla (Ø 8–9 cm).
  6. Nosta pohjat vuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjat haarukalla.
  7. Lusikoi täytettä pohjille, mutta jätä kuohumisvaraa. Nosta leivokset pellille leivinpaperin päälle.
  8. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista.

Vinkki!

Vatkaa ylijääneet valkuaiset marengeiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt