Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Simppeliä ja herkullista

Pavut ihastuttavat pasta primaveran syysversiossa! Sitruunainen ja tuorejuustolla viimeistelty annos tekee onnesta soikeaksi

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Pasta primaverako kevätruokaa? Ei suinkaan – herkullinen klassikko sulostuttaa myös syyskaudella, kun parsan vaihtaa tuoreisiin vihreisiin leikkopapuihin. Makua täydentävät sitruuna ja parmesaani- tai pecorinojuusto.

16.8.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
pastaa (esim. rigatone)
400 g
leikkopapuja
100 g
pecorino- tai parmesaanijuustoa (raastettuna)
½
(luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta oreganoa (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 rs (200 g)
tuorejuustoa

Pasta primavera pavuilla – ohje:

  1. Poista pavuista kovat kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n pätkiksi.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä 4 minuuttia, lisää joukkoon viipaloidut pavut.
  3. Raasta juusto. Sekoita sitruunankuoriraaste ja -mehu, öljy, oregano, suola ja pippuri keskenään.
  4. Valuta pasta papuineen, ota tilkka keitinvettä talteen. Lisää mausteöljyseos ja reilu puolet juustoraasteesta pastan ja papujen joukkoon. Lisää tarvittaessa vielä hieman pastan keitinvettä tai öljyä, jos pasta tuntuu kuivalta.
  5. Tarjoa pasta lopun juustoraasteen ja tuorejuuston kanssa.

Vinkki!

Voit halutessasi sekoittaa tuorejuuston pastan joukkoon jo valmiiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt