


Simppeliä ja herkullista
Pavut ihastuttavat pasta primaveran syysversiossa! Sitruunainen ja tuorejuustolla viimeistelty annos tekee onnesta soikeaksi
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Pasta primaverako kevätruokaa? Ei suinkaan – herkullinen klassikko sulostuttaa myös syyskaudella, kun parsan vaihtaa tuoreisiin vihreisiin leikkopapuihin. Makua täydentävät sitruuna ja parmesaani- tai pecorinojuusto.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
pastaa (esim. rigatone)
400 g
leikkopapuja
100 g
pecorino- tai parmesaanijuustoa (raastettuna)
½
(luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta oreganoa (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 rs (200 g)
tuorejuustoa
Pasta primavera pavuilla – ohje:
- Poista pavuista kovat kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n pätkiksi.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä 4 minuuttia, lisää joukkoon viipaloidut pavut.
- Raasta juusto. Sekoita sitruunankuoriraaste ja -mehu, öljy, oregano, suola ja pippuri keskenään.
- Valuta pasta papuineen, ota tilkka keitinvettä talteen. Lisää mausteöljyseos ja reilu puolet juustoraasteesta pastan ja papujen joukkoon. Lisää tarvittaessa vielä hieman pastan keitinvettä tai öljyä, jos pasta tuntuu kuivalta.
- Tarjoa pasta lopun juustoraasteen ja tuorejuuston kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi sekoittaa tuorejuuston pastan joukkoon jo valmiiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat