Pasta-papusalaatti

2 h 20 min
5
0

Pasta-papusalaatti

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlpastaa (penne)
  • 200 gvihreitä papuja
  • 250 gvalkoisia papuja suolaliemessä
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplpunasipulia

Salaatinkastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 rklsokeria
  • 1 dllehtipersiljaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kiehauta vihreät pavut suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Valuta valkoiset pavut. Halkaise tomaatit, poista kannat sekä siemenet ja suikaloi. Kuori, halkaise ja suikaloi punasipuli. Yhdistä ainekset.

Sekoita öljykastike ja kaada salaatille. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarkista vielä pasta-papusalaatin maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon persiljasilppu.
Tarjoa pasta-papusalaatti marinoidun kielen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä