Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Heleänvihreä parsankuoririsotto on hävikkikokin keväinen lempiruoka – liemeen hyödynnetään parsanperkeet!

30 min

Tämä keväinen risotto saa makunsa parsanperkeistä keitetystä makuliemestä.

8.5.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
5–10 dl
vihreiden parsojen perkeitä
1½ l
vettä
1
sipuli
25 g
voita
3 dl
risottoriisiä
1
luomusitruuna
½ rs (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Viimeistely
oliiviöljyä
parmesaanijuustoa (raastettuna)
mustapippuria

Parsankuoririsotto – katso ohje:

  1. Pane parsanperkeet kattilaan. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta ja siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulia siinä hetki. Lisää riisit ja kuullota noin minuutti niin, että riisit muuttuvat hieman läpikuultaviksi.
  4. Lisää riisiin lämmintä parsalientä parin desin erissä sitä mukaa, kun neste on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
  5. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää ne ja tuorejuusto risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja paksuus: risoton kuuluu olla melko löysää.
  6. Viimeistele annokset oliiviöljyllä, parmesaanilla ja pippurilla.

Vinkit:

  • Käytä loppu parsaliemi esimerkiksi kasvissosekeiton pohjana tai pakasta se toista kokkauskertaa varten.
  • Saat risotosta vegaanisen, kun korvaat voin maidottomalla margariinilla ja käytät kasvipohjaista ”tuorejuustoa” ja ”parmesaania”.
  • Voit kokeilla risottoon riisin sijaan ruokakauraa tai ohraa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt