


Heleänvihreä parsankuoririsotto on hävikkikokin keväinen lempiruoka – liemeen hyödynnetään parsanperkeet!
30 min
Tämä keväinen risotto saa makunsa parsanperkeistä keitetystä makuliemestä.
Reseptin ainekset
4 annosta
5–10 dl
vihreiden parsojen perkeitä
1½ l
vettä
1
sipuli
25 g
voita
3 dl
risottoriisiä
1
luomusitruuna
½ rs (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Viimeistely
oliiviöljyä
parmesaanijuustoa (raastettuna)
mustapippuria
Parsankuoririsotto – katso ohje:
- Pane parsanperkeet kattilaan. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta ja siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulia siinä hetki. Lisää riisit ja kuullota noin minuutti niin, että riisit muuttuvat hieman läpikuultaviksi.
- Lisää riisiin lämmintä parsalientä parin desin erissä sitä mukaa, kun neste on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
- Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää ne ja tuorejuusto risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja paksuus: risoton kuuluu olla melko löysää.
- Viimeistele annokset oliiviöljyllä, parmesaanilla ja pippurilla.
Vinkit:
- Käytä loppu parsaliemi esimerkiksi kasvissosekeiton pohjana tai pakasta se toista kokkauskertaa varten.
- Saat risotosta vegaanisen, kun korvaat voin maidottomalla margariinilla ja käytät kasvipohjaista ”tuorejuustoa” ja ”parmesaania”.
- Voit kokeilla risottoon riisin sijaan ruokakauraa tai ohraa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat